8 C
Randers
lørdag, april 20, 2024

Konservative Folkeparti i Randers er klar til det kommende folketingsvalg

Ny folketingskandidat vil lave en ny by i Østjylland, som bl.a. består af Aarhus og Randers.

I aftes valgte Konservative Folkeparti Konservative Folkeparti to nye folketingskandidater. Klaus Nyengaard i Randers Syd, og Frederikke Noa Jung i Randers Nord.

Begge kandidater var indstillet af lokalbestyrelsen, og de blev enstemmigt valgt.

Frederikke Noa Jung var desværre blevet syg, og kunne ikke deltage. Efter valget præsenterede Klaus Nyengaard sig selv, og fortalte om hans politiske pejlemærker og prioriteter, hvis han bliver valgt til Folketinget.

En ny by i Østjylland

»Vi skal bygge en ny international millionby. En føderation af byer. Østjylland skal bindes sammen, både infrastrukturmæssigt og samarbejdsmæssigt med erhvervslivet,« sagde Klaus Nyengaard, og påpegede, at hvor man har haft den store velstand har været metropolerne. Især de metropoler som arbejder sammen.

Derfor har han en idé om, at Aarhus og Randers bør lægges sammen til én metropol, men understregede, at Randers vil kunne bruge det argument, at man har en dejlig by at bo i, og markant billigere end Aarhus.

Den østjyske by skal fremstå som én storby, selvom de enkelte byer skal beholde deres dna og styrker samt svagheder, men vil være en del af den kraftmotor som den østjyske by vil være, ifølge Klaus Nyengaard.

»Måske vil det tage 30 år, men der er intet til hinder for, at man kan gøre det, hverken teknologisk eller kapitalmæssigt. Vi har masser af penge her i landet,« sagde han og understregede at en ny by, vil kunne hjælpe Randers.

Han er sikker på, at det vil kunne tiltrække langt flere mennesker, og fremtidssikre Randers, som en dynamisk del af en storby.

Klaus Nyengaard uddybede sine øvrige konservative synspunkter, men understregede, at han vil arbejde for en udbygning af E45 med et 3. spor.

»Jeg er konservativ helt ind i knoglerne, og har visioner på den lange bane, og samtidig være pragmatisk, men ikke så ideologisk, at det gør noget,« afsluttede folketingskandidaten sit indlæg.

Klaus Nyengaard forklarer hvilke prioriterer han sætter, hvis han vælges til Folketinget

Kandidat var syg

Frederikke Noa Jung blev valgt som folketingskandidat i Randers Nord. Hun kunne ikke præsentere sig selv på grund af sygdom

I stedet overtog formand Christian Krogh præsentationen, som gennemgik hendes politiske cv.

Et af Frederikke Noa Jungs prioriteringer vil være uddannelsespolitik. Hun karakteriserer politikken om fordeling af elever i gymnasierne efter forældrenes indtægt som ”forfærdelig.”

Allerede på generalforsamlingen, blev lavet en slagplan for hvad der skal ske, når statsministeren udskriver valg til Folketinget.

Præsentation af kandidaterne

Klaus Nyengaard:

Jeg er født i 1970 i det Midtjyske, nærmere betegnet Gjern, i trianglen mellem Silkeborg, Randers og Århus.

Jeg er uddannet som cand. oecon. fra Århus Universitet, og har de sidste 25 år arbejdet med at bygge virksomheder, der baseret på software og dygtige kollegaer kan ændre et hjørne af verden til det bedre.

Jeg har tre børn og bor med min hustru mellem Allerød og Birkerød.Jeg har altid ønsket at gå ind i politik, men har ligeledes altid ønsket at opsamle rigt med livskundskab inden jeg stod på valg. Og nu er jeg klar! Jeg tror, at min baggrund er et friskt pust til politik, som jeg syntes mangler visioner samt en stærk binding mellem vision og løsninger, så ideerne også virker i praksis. Mindre pseudopolitik, mere substans.

Klaus Nyengaard

Frederikke Noa Jung:

Jeg er født i 2001 i Randers, og har haft hele min opvækst i Hornbæk sammen med mine forældre og to søskende.

Jeg startede i folkeskole på Hornbæk skole, hvorefter tog jeg de sidste tre år på Randers Realskole. Efter folkeskolen tog jeg til Paraguay som udvekslingsstudent i et år. Til dagligt går jeg på Randers Statsskole i 2.g, og starter i 3.g efter sommerferien.

Derudover arbejder jeg på McDonald´s på Tørvebryggen. Lige siden jeg var helt lille, har jeg gerne ville debattere, og jeg vidste allerede i en tidlig alder, at jeg var borgerlig.

Det var dog først, da jeg fyldte 15 år, at jeg meldte mig ind i Konservativ Ungdom. Jeg sidder i dag som formand for Randers Konservativ Ungdom, hvilket jeg er utrolig stolt og taknemmelig for at være. Mine politiske mærkesager er særligt, at jeg vil kæmpe for, at de unge bliver hørt, samt at de unge får den frihed, som de har bevist, de godt kan håndtere.

Derudover vil jeg gerne for alvor have Randers sat på Danmarkskortet som en fantastisk by og kommune. 

Frederikke Noa Jung

Relaterede artikler

Nyeste artikler