Den eksterne undersøgelse af borgernes tilfredshed med Jobcenter Randers kan nu begynde, efter konsulenthuset Implement er blevet valgt til opgaven.
Borgertilfredshedsundersøgelsen af kommunens beskæftigelsesindsats blev vedtaget af Byrådet i Randers mandag 20. juni 2022 efter hård kritik.
»Vi ser frem til resultaterne af borgertilfredshedsundersøgelsen, som forhåbentligt kan give et indblik i, hvordan vi bedst muligt kan forvalte lovgivningen til størst mulig tilfredshed for borgerne,« siger Helene Bækmark, direktør for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Randers Kommune.
Brugbare konklusioner
Borgertilfredshedsundersøgelsen kommer til at have særlig fokus på borgere, der har været i jobcenterforløb i over to år. Den bliver lavet ved hjælp af spørgeskemaundersøgelser og fokusgruppeinterviews. Deltagerne i undersøgelsen er borgere, som aktuelt er i kontakt med jobcenteret og personer som har afsluttet sit jobcenterforløb inden for det seneste år.
»Vi har valgt Implement til opgaven på grund af deres stærke undersøgelsesforslag. Vi hæfter os ved det store fokus på gennemsigtighed i undersøgelsen samt anerkendelsen af de komplekse problemstillinger, som er i spil mellem lovgivningens krav om fyldestgørende afprøvning af arbejdsevne og værdig behandling af borgere med komplekse problemstillinger og begrænset arbejdsevne. Derudover er målet med undersøgelsen at skabe nogle indsigtsfulde konklusioner, som kan bruges i den efterfølgende proces med at udvikle på samarbejdet mellem borgere og jobcentret,« siger Helene Bækmark.
Borgertilfredshedsundersøgelsens samlede resultater bliver præsenteret for Byrådet med henblik på udvikling af jobcentrets praksis og samarbejde med borgerne. Borgertilfredshedsundersøgelsens indledende fase går i gang i uge 35, og undersøgelsens samlede resultater bliver efter planen præsenteret for Byrådet i uge 51.
I undersøgelsen deltager personer, som i øjeblikket er i kontakt med jobcentret, men også personer, som tidligere har haft kontakt. Undersøgelsen skal have et særligt fokus på de lange forløb over to år.
Når undersøgelsen foreligger, bliver der nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter for arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer, handicaprådet, udsatterådet, to praktiserende læger samt ledelses- og medarbejderrepræsentanter.
Læs også