14.8 C
Randers
mandag, september 16, 2024

Kristrup Vandværk donerer vandværk til Ukraine

Kristrup Vandværk i Randers donerer et fuldt funktionsdygtigt vandværk til Ukraine. Det er historien om solidaritet, en masse rent vand og et bidrag til en bedre fremtid for borgerne i den ukrainske by Pokrovske, som skal modtage vandværket.

Store dele af den ukrainske vandforsyning ligger i ruiner efter flere års krig, og det gør det vanskeligt at skaffe adgang til rent drikkevand.

I samarbejde med Energy Community i Ukraine, organisationen ’Bevar Ukraine’ i Danmark, Krüger Veolia, og ikke mindst, en række lokale håndværkere, HB Elservice, Bravida VVS Randers, Murerfirmaet Niels Bugge, Tømrerfirmaet Thomas Yde og Vognmandsfirmaet Erling Andersen kan Kristrup Vandværk nu sende et komplet vandværk med blandt andet filtre, pumper, kompressor, elektriske komponenter og affugtere af sted til Ukraine.

»Ikke bare lokalt, men også globalt kan vi spille en vigtig rolle, og det er vi naturligvis stolte af. Men vi kunne ikke have gjort det alene. Det er virkelig dejligt at opleve, at der har været stor opbakning til projektet,« fortæller driftsleder Michael Mose.

Via Energy Community har vandværket fundet sit bestemmelsessted i den ukrainske by Pokrovske med mere end 60.000 indbyggere. Energy Community har sæde i Wien i Østrig, hvor en ukrainer koordinerer alt, der vedrører donationer til forsyningssektoren. ”Da vi skulle samle to vandværker i ét, havde vi et vandværk til overs. Og det skal da ud i verden og gøre nytte.

Den ældste komponent i vandværket er fra 2002, så der er lang levetid endnu i donationen”, siger driftsleder Michael Mose De lokale håndværkerfirmaer har sponsoreret mandskabstimer for at få skilt vandværket ad og pakket det på paller, så det står klar til transporten.

Det er Organisationen ”Bevar Ukraine”, der sørger for transporten med afgang fra vandværket den 12. september.

Relaterede artikler

Nyeste artikler