8.5 C
Randers
onsdag, maj 8, 2024

Krondiamantpar: Vi giver en kop kaffe, og alle er velkomne

Esther og Tage Bødker tidligere Øster Bjerregrav kan den 9. juni fejre 65-års bryllupsdag.

Der var amoriner i luften allerede da Esther og Tage mødte hinanden første gang, og efter fem år som kærester blev det til ægteskab. Datoen 9. juni 1957 står der på vielsesattesten, og dermed kan parret den 9. juni fejre krondiamantbryllup. Sammenlagt har de gået hånd i hånd i 70 år.

Esther og Tage boede i Øster Bjerregrav i næsten en menneskealder. For tre år siden valgte de at sælge huset, og flytte i en lejlighed på plejecenter Borupvænget i Randers, og det har de ikke fortrudt.

Tage er i dag 88 år gammel og Esther fylder snart 84.

Deres forhold til hinanden er beundringsværdigt, og de har gjort hverdagen på Borupvænget til en fest. Både for dem selv, men også de øvrige beboere.

En aktiv tilværelse

Esther, som er født i Svinding, blev sendt ud at tjene allerede som 14 årig. Hun har arbejdet lige siden i mange forskellige jobs, indtil hun gik på pension for flere år siden.

Tage blev i sin tid uddannet som mekaniker og kom herefter til forsvaret. Han blev indkaldt i 1956 og sluttede som seniorsergent af 1. grad i 1994. I løbet af de mange år har han været udsendt til både Cypern og til Grønland.

I den tidligere Purhus Kommune havde han sæde i byrådet i 20 år for Venstre.

Sandheden kommer frem

Mens kaffen bliver serveret husker krondiamantbrudeparret tilbage på nogle af deres fælles oplevelser.

Mens de var kærester fik Tage en motorcykel, og så skete det ofte, at han måtte ringe til Esther.

»Han ringede for at høre, om ikke lige han kunne låne 5 kroner til benzin. Men jeg har da aldrig fået dem tilbage,« understreger Esther, og sender et blik til Tage med rynkede øjenbryn.

Og efter mere end 65 års sammenhold kommer Tage med en indrømmelse:

»Pengene blev slet ikke brugt til benzin,« fortæller han, mens han skæver over til Esther, som gerne vil have at vide, hvad han så brugte pengene på.

Han når dog ikke at svare, før hun med overbevisende stemme erklærer, at han så åbenbart havde brugt pengene til bajere sammen med vennerne. Tage siger hende ikke imod.

»Havde jeg vidst det, så havde du aldrig fået en krone,« fastslår Esther med et kærligt glimt i øjet.

Tage havde også en god idé til at slippe for havearbejde. Han hakkede alt ukrudt væk, men tog blomsterne med. Så blev han sat fra bestillingen af Esther, og fik ordre til at holde sig væk fra haven.

Et langt og lykkeligt ægteskab

Krondiamantparrets opskrift på et langt og lykkeligt ægteskab er gensidig tillid.

»Vi stoler på hinanden. Har vi haft problemer af nogen art, så har vi talt om problemet, og sammen har vi altid fundet en løsning,« siger de samstemmende. Skulle det ske, har de altid levet efter mottoet: ”Lad aldrig solen gå ned over din vrede.”

Selv efter 65 års ægteskab er det ikke til at tage fejl af: De elsker stadig hinanden, og det er helt tydeligt, at det er ægte kærlighed.

I ægteskabet er der kommet tre døtre: Vibeke (63), Gitte (60) og Pia (55). Dertil er der kommet 7 børnebørn og 9 oldebørn. Både Tage og Esther understreger begge, at de er glade for at have familien så tæt på.

»Vi har haft et godt liv begge to, og ikke mindst vores børn, som er gode ved os. Vores tre børn er guld værd for os,« understreger de begge.

Esther kan ikke strikke eller sy mere, som ellers var hendes store interesse. Nu laver hun kryds og tværs, læser meget, og ser gerne Kommissær Rex i fjernsynet.

Her indskyder Tage, at han også løser kryds og tværs en gang imellem. Straks bryder Esther ind og fortæller, at han kun begynder på en børne-kryds og tværs, men ødelægger den, så den ikke er til at gøre færdig.

Deres fælles interesse er camping, og man kan stadigvæk møde Esther og Tage på campingpladsen ved Fjellerup.

Alle er velkomne

Dagen fejres privat sammen med børn, børnebørn og oldebørn på Memphis Mansion.

Men skulle nogen komme forbi efter klokken 10.00 den 9. juni, så vil der være en kop kaffe og en småkage.

»Alle er velkomne på Gl. Hobrovej 140,« understreger Tage og Esther.

Relaterede artikler

Nyeste artikler