14.2 C
Randers
fredag, september 22, 2023

Lån en snapper på biblioteket og gør en forskel for naturen

Fra mandag d. 20. marts 2023 kan man låne en “affaldssnapper” på Randers Bibliotek. Det sker i anledning af Affaldsindsamlingsugen i uge 12, hvor Randers Kommunes projekt Ren Randers sætter fokus på opsamling af affald i Randers og omegn

Bøger, blade, spil, musik og nu også de såkaldte affaldssnappere kan bippes ind på lånerkortet på Randers Bibliotek. Biblioteket lancerer initiativet i samarbejde med projektet Ren Randers i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamlingsuge.

»Vi vil gerne bidrage til at skabe en grønnere by, og med dette initiativ får borgerne endnu et redskab til at tage ansvar for vores lokale miljø. Man skal gøre en forskel, hvor man kan, og samarbejdet med Ren Randers giver god mening for os,« siger Lone Engel Westphall, chef for Randers Bibliotek.

Affaldssnapperne kan lånes i en periode på 14 dage ad gangen, så der er god tid til at tage den med på forskellige ture. Snapperne findes både i voksen- og børnestørrelse.

Tag snapperen med på gåtur

Chefen for plan, by og natur i Randers Kommune, Nels Gilling Markussen, opfordrer til at gøre brug af tilbuddet om at låne en affaldssnapper på Randers Bibliotek: 

»Vi er meget glade for, at vores snappere får nyt liv. Jeg vil klart opfordre alle interesserede til at låne en snapper en dag, hvis man alligevel skal ud at gå en lang tur i by, park eller natur. Vi håber med det her initiativ, at flere borgere vil gøre en forskel for miljøet i Randers Kommune,« siger han.

Initiativet er gratis for alle interesserede borgere, der ønsker at hjælpe med at holde Randers ren. Affaldssnapperne kan lånes på Randers Bibliotek fra den mandag den 20. marts.

Lørdag den 25. marts kan man møde Biblioteket på Justesens Plæne, hvor snapperne bliver lånt ud til deltagerne i en stor affaldsindsamlingsevent for alle interesserede. Der er forskellige aktiviteter fra kl. 9.00 til 13.00, så man kan kigge forbi, når det passer ind i weekendens program.

Læs mere på randers.dk/affaldsindsamling

Affaldsindsamlerene Per og Petrea, Foto: Nikolaj Vognsen

Relaterede artikler

Nyeste artikler