7.8 C
Randers
onsdag, maj 8, 2024

Lene kæmper for en plads i Folketinget

For et år siden oplevede den nyvalgte folketingskandidat Lene Prip-Sørensen sit livs største chok og sorg, da hendes mand pludselig døde.

I juli 2020 flyttede Lene Prip-Sørensen sammen med sin mand, Peter ind på en gård i landsbyen Hald ved Randers. Gården skulle danne rammen om deres fremtid.

I april 2021 blev Lenes mand pludselig syg, og skulle gennemgå en operation på grund af problemer med sit hjerte. Den 29. april skulle han opereres, men dagen før døde han, og pludselig stod Lene tilbage med fire børn og familiens drømmebolig.

At blive enke i så ung en alder, og stå alene tilbage med en stor gård som skulle holdes ved lige, samtidig med hun skulle passe sit faste arbejde som gymnasielærer, passe de fire børn, skrive en master i ledelse og varetage et hav af tillidsposter samt opstarte egen virksomhed ville slå de fleste mennesker omkuld.

Men ikke Lene!

Brænder for det politiske

Hun evnede at bevare roen og holde begge ben på jorden, samtidig med at hun bearbejdede sorgen over at have mistet sin mand.

Hun var blevet opstillet til byrådet for partiet Venstre, men efter moden overvejelse meddelte hun partiet, at hun ikke ønskede at stille op til valget.

Den lokale formand for Venstre kontaktede hende, og bad hende genoverveje sit kandidatur til byrådet, fordi han vidste, hun brænder for det politiske. 

»Jeg tænkte, han har jo ret. Derfor begyndte jeg at planlægge hverdagen ud fra hvis det skulle ske, at jeg blev valgt. Jeg fandt ud af, at det kunne godt lade sig gøre, og takkede derfor alligevel ja til opstilling, men synes at et folketingskandidatur var for stor en mundfuld på det tidspunkt, selvom lysten til det hele tiden har været der,« fortæller hun.

Uffe Ellemann-Jensen overbeviste hende

Lene Prip-Sørensen har altid været liberal. Tilbage i samfundsfagstimerne i folkeskolen, fik hun øjnene op for Venstres partiprogram, og efter 9. klasse kom hun på handelsskole, hvor hun oplevede Uffe Ellemann Jensen i en partidebat. Han talte lige ind i det, som havde vækket hende i folkeskolen. Det var tankerne om frihed, fællesskab og fokus på individets egne evner, der overbeviste hende. Siden har hun ikke været i tvivl om, at hendes politiske tilhørsforhold er i Venstre. 

Meldte sig ud, og ind igen

Hun har været politisk aktiv siden 2009. Først som aktivt medlem af diverse partibestyrelser, og varetog mange organisatoriske opgaver, og sidenhen som kandidat.

Ved folketingsvalget i 2015 delte hun foldere ud for Michael Aastrup Jensen. I 2017 og 2021 stod hun selv på stemmesedlen til byrådet.

Hvis man vil have indflydelse, må man selv gøre noget, og ønsker man at ændre tingene, må man selv yde en indsats

Lene Prip-Sørensen

På et tidspunkt meldte hun sig ud af Venstre.

»Der blev ført for meget DF-politik. Det gik efterhånden for vidt med symbolpolitikken som f.eks. burkaforbud og tvungen håndtryk,« forklarer Lene Prip-Sørensen.

Året efter meldte hun sig ind igen, fordi der ikke var noget alternativ for hende. Lene er liberal i hjertet! 

»Hvis man vil have indflydelse, må man selv gøre noget, og ønsker man at ændre tingene, må man selv yde en indsats. Derfor har jeg valgt at bruge tid og kræfter i det politiske arbejde,« erklærer hun.

Planlægning er nøgleordet

Langt de fleste ville miste pusten, og have problemer med at få en hverdag til at hænge sammen, med alle de opgaver, men for Lene er det et spørgsmål om planlægning. 

»Det er nærmest militærisk disciplin og præcision, og en god planlægning betyder faktisk, at jeg har mere fritid, og kan påtage mig opgaver, bl.a. når der skal føres valgkamp,« bedyrer hun.

Når det hele brænder på, har hendes forældre og børnenes farmor været parate til at hjælpe med børnepasning. 

Når ikke hun laver politisk arbejde, slår græsplæne, maler hus, passer børn, dyrker grøntsager, skriver masteropgave eller passer sit arbejde, er hun også spejderleder. Det er et arbejde hun ynder, da hun samtidigt kan væres sammen med børnene.

Børnene har absolut førsteprioritet, og hun sørger hele tiden for, at det politiske arbejde aldrig går ud over børnene.

»Skulle jeg blive valgt til Folketinget, vil der selvfølgelig være nogle ting, som jeg ikke mere kan deltage i, men så deltager jeg i det omfang, som er mulig. For helt at lægge fritidsinteresser på hylden, kommer jeg aldrig til,« pointerer hun.

»Den sparsomme fritid giver hende et indhold og glæde i livet, så det ikke kun er madpakker, pakken tasker og alle de trivielle hverdags ting,« bemærker Lene.

Gammel kærlighed ruster aldrig

I ungdomsårene var hun kæreste med Kristian Mikkelsen. De havde kendt hinanden siden hun var 12 år, og det var Lenes første rigtige forelskelse.

Da han havde fødselsdag, skrev hun tillykke til ham på Facebook. Og herfra udviklede forholdet sig hurtigt.

Nu er Kristian flyttet ind på gården, og så snart boet er gjort endeligt op, skal bryllupsklokkerne lyde.

»Vi er meget glade for hinanden, og skal have kirkelig vielse. Det kommer til at foregå i Kristrup Kirke, hvor vi begge er døbt og konfirmeret,« bemærker Lene.

Kristian står altid parat til at hjælpe, og støtter op om hendes politiske arbejde: »Det giver også energi at have glade børn, en kærlig mand og søde hunde,« betoner hun.

Klar til valgkamp

Selvom statsministeren endnu ikke har trykket på den imaginære valgknap, så er valgkampen i fuld gang.

Men Mette Frederiksen kan bare komme an.

»Jeg er klar,« understreger Lene Prip-Sørensen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler