12.5 C
Randers
fredag, oktober 18, 2024

Levende legender lærer eleverne på Langå Skole Basket og Wrestling

Langå Skoles femte klasse blev i går undervist i to meget populære sportsgrene fra USA, nemlig basket og wrestling.

Da både Randers Cimbria og Dansk Pro Wrestling begge bad om lov til at besøge Langå Skole valgte idrætslærerne, at omlægge elevernes skema og byde de levende legender indenfor.

Fra Randers basketklub Randers Cimbria havde man sendt Chris Nielsen ud for at undervise eleverne i basket. Chris Nielsen (tidligere landsholdsspiller) er indehaver af flere rekorder i Dansk Basket og har spillet basket i flere årtier. Med sig havde han Esben Reinholt (tidl. landsholdsspiller og ungdomstalent) og Oscar Alm (ungdomstalent).

Eleverne imponerede også basket-spillerne, da de havde godt styr på spillet og enkeltet af dem scorede fra tre-pointlinien. Det kom på ingen måde bag på elevernes idrætslærer Frank Stage, da han selv er tidligere landsholdsspiller i basket, samt træner for både Chris Nielsen og Oscar Alm, da de var meget unge. Esben Reinholt var en af yndlings modstandere, men også dengang talentfuld som sine nu holdkammerater ved Randers Cimbria.

Randers Cimbria er i denne uge ude at besøge flere skoler i Randers Kommune for at gøre reklame for basket som sport, samt invitere elever og deres forældre til arrangementet Basket og Pizza d. 2. marts kl. 17.15 i Randers Arena til deres semi pokalkamp mod ærkerivalerne Svendborg Rabbits.

Efter en energifyldt basket undervisning med masser af tempo og viden fik eleverne en kort spisepause før den stod på wrestling undervisning.

Langå Skole har i flere år haft en tradition for at undervise og afholde wrestlingshow på deres 5. årgang. Dette år ingen undtagelse. Derfor stod en af elevernes wrestlingtrænere Johnny Casanova klar til at udfordre eleverne i supplex, bodyslams og lockup.

Johnny Casanova har en stor viden inden for wrestling og formidling, da han selv har været at finde i ringen siden 2012, hvor han har trænet og mødt flere anerkendte wrestlere nationalt og international, hvoraf at han blandt andet bærer titlen to gange dansk light heavy weight champion og er meget anerkendt i Dansk Pro Wrestling(DPW).

Siden 2017 har han trænet flere af Danmarks nye talenter blandt andet Elena Morgenstjerne, Hype Boy, Ragnar og Gabriel Faust.

Elena Morgenstjerne er også en elevernes wrestlingtrænere og desuden Danmarks første og eneste kvindelige professionelle showwrestler. Hun var dog ikke at finde i gymnastiksalene i dag.

Derfor var det idrætslærer Majken Vestergaard, der trænede dele af elevflokken i de forskellige teknikker for at kunne vise en god kamp.

Majken Vestergaard har sammen med blandt andet Benny Ray udviklet undervisningsforløbet; Wrestling på skoleskemaet. Elevernes wrestlingshow; Langå Skole Wrestling bliver afholdt den 6. april kl. 10.00 i overværelse af wrestlere, forældre og kommende wrestlingselever.

Relaterede artikler

Nyeste artikler