7.5 C
Randers
torsdag, marts 28, 2024

Løsning på arbejdskraftmangel drøftet på konference

Lige nu skaber manglen på arbejdskraft udfordringer for arbejdsgivere over hele landet. I Randers var det lokale erhvervsliv, politikere og kommunen onsdag 24. august endnu engang samlet for at drøfte og samarbejde om løsninger.

Erhvervslivet var endnu engang stået tidligt op for at drøfte arbejdskraftmangel, da de deltog i “Konference 2 om mangel på arbejdskraft”, som var en opfølgning på en konference i foråret med samme tema. Denne onsdag var fokus især på, hvordan de lokale offentlige og private arbejdsgivere kan tiltrække og fastholde den unge generation.

»Det er en stor fornøjelse at opleve den store opbakning til konferencen, som kredser om et enormt vigtigt emne, nemlig de unge og arbejdsmarkedet. Nogle unge har udfordringer og barrierer for at komme ind på arbejdsmarkedet. Men der er ingen tvivl om, at vi får brug for alle i de kommende år. Løsningerne skal vi finde i fællesskab, og derfor er jeg glad for, at vi i Randers allerede har et godt og konstruktivt samarbejde mellem kommune, virksomheder, uddannelser og andre aktører. Det glæder mig, at vi kan mødes og tale sammen uden fordomme om, hvordan vi i fællesskab kan gøre arbejdsmarkedet bedre for alle – få alle med,« siger borgmester Torben Hansen om onsdagens konference, hvor han selv var blandt deltagerne.

Fremtidens tendenser

For at lægge fundamentet til nogle frugtbare drøftelser åbnede fremtidsforsker Anne Marie Dahl med et oplæg om nutidens unge. Med oplægget blev konferencedeltagerne taget med ind i SoMe-generationens verden med digitale medier, jagten på likes og følelser som pejlemærke. Og hvordan disse indsigter kan bruges af ledere til at tale med de unge i øjenhøjde og på en måde, som giver mening for dem.

»Vi har valgt at afholde endnu en konference for at bygge videre på de rigtig brugbare snakke, vi fik på konferencen i foråret, denne gang med fokus på de unge. De udgør så stor ressource for erhvervslivet, så jeg er glad for, at vi kan mødes og tale om, hvordan vi bliver bedre til at tage imod dem og gøre arbejdet meningsfuldt for dem,« siger Tine Arensbach, afdelingsleder for Jobcenter Randers Erhverv, som arrangerer konferencerne om arbejdskraftmangel.

Sidste halvdel af konferencen blev brugt på at diskutere, hvilke konkrete greb arbejdsgivere kan gøre brug af for at få fat i de unge. To lokale virksomheder, Gaias Basar og Bilbutikken, havde taget et par unge medarbejdere med, som kunne fortælle om, hvor meget det betød for dem at få ansvar og blive en del af et fællesskab.

»Denne gang deltog endnu flere repræsentanter fra de små og mellemstore virksomheder, og vi fik en rigtig inspirerende og brugbar dialog om de unges mindset. Med basis i den feedback vi allerede har fået, er der grobund for at bygge videre på denne konference med endnu et tiltag, hvor vi igen kan mødes og videreføre drøftelserne,« siger Tine Arensbach.

Baggrunden for konferencerne er Arbejdskraftprognosen 2022, som Jobcenter Randers Erhverv udgav i foråret, som peger på, at der ligesom i resten af landet er udsigt til at være stor efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft i Randers kommune nu og i den kommende tid.

Læs om prognosen her

Relaterede artikler

Nyeste artikler