6.9 C
Randers
fredag, marts 29, 2024

Lokale Fightere går i front til Stafet For Livet Randers

I weekenden den 10. – 11. juni 2023 inviteres alle i Randers til at gå med i kampen mod kræft til Stafet For Livet 2023 ved Langvang Idrætscenter.

Det er 16. gang frivillige fra Kræftens Bekæmpelse i Randers afvikler arrangementet, og traditionen tro inviteres Fighterne, nuværende og tidligere kræftramte til at gå med som æresgæster.

Stafet For Livet er en holdaktivitet, der sætter fokus på kræftsagen

Stafet For Livet Randers er en holdaktivitet, hvor man går eller løber sammen på en rute i op til et døgn. Det er et døgn med fest, farver og ikke mindst kreativ fundraising til fordel for alle berørt af kræft. På verdensplan afvikles Stafet For Livet (Relay For Life) i 29 lande. I Danmark afvikles stafetten 65 byer i perioden fra maj til og med september.

Stafetten giver liv til de nære fællesskaber

Formålet med stafetten er dels at skabe synlighed omkring kræftsagen, dels at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde. Det vigtigste mål for stafetten er dog, at give liv til de nære fællesskaber og understøtte netværket omkring mennesker, der er ramt af kræft.

»Til Stafet For Livet fejrer vi livet og giver tid til nærvær og sammenhold. Mange af deltagerne har haft kræft tæt inde på livet, og derfor er det en meget stærk oplevelse at deltage,« fortæller Fighter og næstformand for Stafet For Livet Randers, Ingrid Rasmussen.

Fighterne giver håb om et liv uden kræft

Over hele verden indledes stafetterne med en Fighterrunde. Her går tidligere og nuværende kræftpatienter i front iført gule T-shirts for at markere, at man kan leve med kræft og man kan overleve kræft.

»Den første runde er et af højdepunkterne for mig. Det giver så meget håb at se Fighterne gå i front efterfulgt af lokalsamfundet, som støtter og bakker op. Det gør mig glad og stolt, og minder mig om, hvor meget vi kan udrette i fællesskab,« siger Ingrid Rasmussen.

Alle er velkomne

Alle der har lyst til at støtte kræftsagen kan stille hold eller tilmelde sig som deltager. De fleste deltager i Stafet For Livet som en del af et hold. Det kan for eksempel være en flok kolleger eller en lokal løbeklub, der laver et hold. Det kan også være bokseklubben, strikkeklubben eller den lokale efterskole, der melder sig til sammen. Og så er der alle de hold, der opstår omkring eller til ære for en, der er ramt af kræft. På den måde understøtter Stafet For Livet også netværk, der kan bestå efter selve stafetdagen er overstået.

Man er også velkommen til at kigge forbi stafetten som gæst og opleve stemningen. Som gæst kan man støtte indsamlingen ved at købe sin frokost i Caféen, købe lodder i tombolaen eller ved at sende en donation.

Gratis deltagelse for Fightere

»Vi håber at se rigtigt mange til Stafet For Livet 2023, så vi sammen kan styrke netværket i Randers,« siger Formanden for Stafet For Livet Randers, Kasper Mackenhauer.

Fakta om kræft i Randers Kommune:

Oversigt over de vigtigste kræfttal og tal om børn som pårørende i Randers Kommune:

● 708 får konstateret kræft pr. år, heraf 229 i den erhvervsaktive alder
● 212 får brug for rehabilitering efter kræft pr. år
● 301 dør af kræft pr. år
● 585 børn oplever hvert år, at deres far eller mor indlægges med en kritisk sygdom
● 28 børn mister en forælder pr. år
● 211 børn lever uden en far eller en mor

Kilde: Statistik for kommuner – Kræftens Bekæmpelse (cancer.dk)

Links: Stafetten – Kræftens Bekæmpelse – Stafet For Livet

Relaterede artikler

Nyeste artikler