12.5 C
Randers
fredag, oktober 18, 2024

Mand sigtes for flere bedrageriforhold

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.15 en 25-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for flere bedrageriforhold. 

Ifølge sigtelsen har han under falsk navn sat koncert- og festivalbilletter til salg på Facebook, men når han modtog penge fra køberne, afbrød han kontakten uden at sende billetterne. På den måde snød han i løbet af maj og juni ifølge sigtelsen syv borgere for i alt ca. 20.000 kroner. 

Østjyllands Politi mistænker den 25-årige for at stå bag flere lignende forhold og efterforsker nu sagen nærmere. 

Desværre modtager dansk politi løbende mange anmeldelser om lignende svindel med billetter. 

Politiet har derfor følgende gode råd, hvis du er på jagt efter en billet: 

• Benyt billetudbydernes officielle salgskanaler og resale-tjenester – det kan sikre dig mod snyd.

• Køber du af en anden privatperson, så tjek, om der er sammenhæng i sælgers oplysninger. Bruges der samme navn og billede på tværs af profiler på Facebook, DBA, MobilePay og andre platforme?

• Undgå at lave offentlige opslag, hvor du efterlyser billetter til en bestemt begivenhed. Det kan tiltrække svindlere.

• Hvis sælger ikke har MobilePay og du derfor skal overføre til sælgers ven eller familiemedlem, er det tegn på, at sælger vil skjule sin identitet.

• Tjek sælgers Facebook-profil. Det kan være tegn på en falsk profil, hvis den først er oprettet for nyligt, hvis profilen kun har få venner, eller hvis den mangler profilbillede eller andre vigtige informationer.

Relaterede artikler

Nyeste artikler