20.2 C
Randers
søndag, juli 21, 2024

Mange virksomheder vil bidrage til bedre ladeinfrastruktur for elbiler

En undersøgelse, som Randers Kommune har fået foretaget, viser at en række lokale virksomheder ønsker at være med til at skabe et fintmasket net af offentligt tilgængelige ladestandere til elbiler. Og 15 virksomheder er endda interesserede i at gå med i et fælles udbud for at sætte handling bag ordene.

Netop ladeinfrastrukturen er en væsentlig forudsætning for at nå målene i Klimaplan 2050.

En række virksomheder i Randers Kommune vil gerne etablere offentligt tilgængelige ladestandere til elbiler på deres parkeringspladser. Det viser en undersøgelse, som Randers Kommune har fået lavet for at afklare, om ladestandere på private parkeringspladser kan bidrage til en stærkere ladeinfrastruktur.

I alt 151 virksomheder er blevet kontaktet i forbindelse med undersøgelsen og resultatet viser, at 85 – svarende til 56 procent af virksomhederne – er interesserede i at gøre deres nuværende eller kommende ladestandere helt eller delvist tilgængelige for offentligheden.

“Et fintmasket net af ladestandere er en væsentlig forudsætning for at nå målet i vores klimaplan om, at mindst 25 procent af alle personbiler kører på el eller brint senest i 2030. Det er en opgave, vi kun kan løfte sammen, og derfor er jeg glad for de mange positive tilbagemeldinger, vi har fået fra virksomhederne” siger borgmester Torben Hansen.

15 virksomheder er interesseret i fælles udbud

For at sætte handling bag intentionerne, er virksomhederne i forbindelse med undersøgelsen blevet spurgt, om de kunne være interesserede i at deltage i et fælles udbud, og det har 15 virksomheder sagt ja til. Her er forventningen, at virksomhederne vil få en række forskellige tilbud fra ladeoperatører på selve etableringen og driften af ladestanderne sådan, at den enkelte virksomhed frit kan vælge det tilbud, der passer bedst til deres behov.

“Med undersøgelsen har vi haft et ønske om at bringe virksomhederne sammen og give mulighed for at deltage i et fælles udbud. Samtidig bliver den viden, som undersøgelsen har givet os, et vigtigt værktøj i den videre planlægning af, hvor der skal etableres ladestandere i Randers Kommune,” siger leder af klimasekretariatet Mette Harbøll.

Flere ladestandere på vej

For det bliver nemlig ikke kun private virksomheder, der i den kommende tid vil etablere offentligt tilgængelige ladestandere. Også Randers Kommune ønsker at etablere flere ladestandere på offentlige parkeringsarealer og er i gang med at planlægge et udbud.

Målet er, at de private og offentlige initiativer i fællesskab vil skabe en optimal ladeinfrastruktur frem mod 2030.

Relaterede artikler

Nyeste artikler