11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

March sætter fokus på ensomhed

Vidste du, at flere end 600.000 mennesker i Danmark hvert år føler sig svært ensomme? Randers Kommune har sammen med Frivilligværket indgået et samarbejde med March mod Ensomhed for at sætte fokus på ensomhed såvel som for at samle ind til velgørenhed.

Som en anden Forrest Gump vandrer Patrick Cakirli 2.000 kilometer fra den 7. august til og med den 13. oktober, men han har brug for hjælp, for konceptet for ”March mod Ensomhed” er , at Patrick må ikke gå, medmindre han har følgeskab – ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring et symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

»Randers Kommune har i samarbejde med Frivilligværket indgået et samarbejde med ”March mod Ensomhed ’23”. Vi synes, at det er en fantastisk ide og et vigtigt område at sætte ekstra fokus på. Det er derfor naturligt for os som kommune at støtte op om det, og vi håber, at mange vil komme og gå sammen med Patrick Cakirli,« siger Jesper Jakobsen projektleder for Bevæg Dig For Livet i Randers Kommune.

Nu kommer turen til Randers

Patrick Cakirli ankommer til Randers den 16. september, hvor der vil være fællesspisning på Operaen Randers kl. 18.00 og efterfølgende et foredrag fra Patrick Cakirli kl. 19.00. Der vil være en egenbetaling på 100 kr. til aftensmaden. Den 17. september kl. 7.30 er der fællesspisning med morgenmad ved Rådhuset, og kl. 8.00 går starten og de 34,5 km mod Hobro Rådhus.

Hvis du ønsker at gøre Patrick Cakirli følgeskab på en etape, så behøver du ikke at gå hele ruten. Du kan bare gå med der, hvor du har lyst og gå så længe, du ønsker. Det er gratis at deltage.

Der er oprettet en Facebook-begivenhed ved navn March mod Ensomhed ’23 – Randers. Her er der også et link til ruten, så du på dagen kan følge med i, hvor langt de er.

Patrick Cakirli sætter sammen med Ensomhed Danmark fokus på ensomhed med March mod Ensomhed hvert år fra uge 32 til og med uge 41, og i år er det 6. gang, at arrangementet løber af stablen. I samme anledning samles ind til Ensomhed Danmarks Landsindsamling, som i år støtter Livslinien, en civilsamfundsorganisation, som forebygger selvmord og.

March mod Ensomhed ’23 udføres i samarbejde med 60 kommuner, Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark, Tæl Skridt, Livslinien og Middelfart Sparekasse.

Relaterede artikler

Nyeste artikler