13.2 C
Randers
søndag, maj 12, 2024

Martin gør banko for handicappede muligt – men der mangler frivillige som ham

Martin Leth afholder banko for mennesker med handicap en gang om måneden. Og ifølge ham giver det enormt meget livsglæde at være frivillig.

Der er bomstille i lokalet mens nye bankotal bliver læst op med jævne mellemrum. Det er Martin Leth, som læser op, samtidigt med at han hjælper en af de faste bankodeltagere med at lægge de rigtige tal på pladen.

Martin Leth er frivillig i Aktivitetscenter Randers – Randers Kommunes center for handicappede – hvor han er med til at afholde arrangementer for centrets brugere. For eksempel banko, biografture og ture til jul.

»Jeg blev bidt af det med det samme, og nu har jeg været frivillig i et år. Det er de sødeste og rareste mennesker, så selvom jeg kan være lidt træt efter arbejde, så er jeg bare fyldt med energi, når jeg har været frivillig herude,« fortæller Martin Leth.

Poplære bankoaftener
Jens Vangsø er fast bruger af Aktivitetscenter Randers og sammen med en håndfuld andre fast deltager til bankoaftenerne. Han kommer både for at hygge sig og for at vinde, siger han.

»Jeg kommer til banko hver gang. Det er for at vinde og for at snakke med alle de andre. I pausen får vi kaffe, og det er hyggeligt,« siger Jens Vangsø. Ud over at være bruger af aktivitetscentret kommer han næsten hver dag og hjælper til i aktivitetscentrets café.

Fedt at være frivillig
Ifølge Martin Leth er der en masse fede aktiviteter i støbeskeen, som godt kunne bruge ekstra frivillige hænder, hvis det skal blive til virkelighed:

»Vi vil gerne starte et madhold op og tage på nogle flere ture, for brugerne elsker det. Det er vildt fedt, og jeg kan virkelig anbefale at melde sig som frivillig,« siger Martin Leth.

Randers Kommune søger frivillige inden for handicapområdet for eksempel til bankoaftener, caféen, cykel- og gåture, biografture og andre udflugter.

Kunne du tænke dig at være frivillig, så kontakt Aktivitets- og fritidskoordinator Signe Mønster Buchardt:

30 69 08 27 – signe.monster@randers.dk

Læs mere om mulighederne her:
www.randers.dk/handicapfrivillig

Relaterede artikler

Nyeste artikler