4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

MF’ere fra S og V siger ja tak til at få en lokal klimaerhvervsskole

MF Malte Larsen (S) og MF Michael Aastrup Jensen (V) besøgte mandag formiddag Tradiums formandskab og direktør for at drøfte klimaerhvervsskole.

I den politiske aftale ”Danmark kan mere 1” ligger en beslutning om at etablere tre klimaerhvervsskoler i Danmark, der skal dels gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive og dels befordre, at der uddannes langt flere ”kloge hænder”, som er helt afgørende for at løfte den grønne omstilling.

Klimaerhvervsskolerne skal være kraftcentre, der kan udvikle og udbrede den bæredygtige tilgang til undervisningen. Dette kræver faciliteter, teknologi, undervisningskompetencer og samarbejde. Derfor er det også vigtigt, at der i den politiske aftale er afsat investeringsmidler til klimaerhvervsskolerne – 100 mio. kr. årligt fra 2023 til 2028 og herefter kr. 30. mio. årligt fra 2029.

Viden Djurs og Tradium går sammen om ansøgning

Tilbage i februar 2022 lagde de to erhvervsskoler Viden Djurs og Tradium i fællesskab en ansøgning på børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theils bord. Regeringen har endnu ikke besluttet sig for, hvor de tre klimaerhvervsskoler skal placeres i Danmark.

De to skoler byder i fællesskab ind på at blive én af de tre klimaerhvervsskoler med udgangspunkt i to styrkepositioner i forhold til den grønne omstilling nemlig Kalø Økologiske Landbrugsskole, der en del af Viden Djurs og Tradium Ring Djursland.

»Landbruget og transporterhvervet er to helt afgørende brancher, når det kommer til klimaaftrykket og den grønne omstilling i Danmark. Kalø Økologiske Landbrugsskole er den eneste økologiske landbrugsskole i Danmark og Tradium Ring Djursland er unik ved sit kuperede køretekniske anlæg, der står for uddannelse af chauffører til hele Danmark. Til november indvier Tradium i Randers endvidere et spritnyt efteruddannelsescenter for autobranchen,« uddyber Tradiums direktør, Lars Michael Madsen.

Oplagt at Randers/Djursland får én af de tre klimaerhvervsskoler

»Jeg synes, det er forbilledligt, at Viden Djurs og Tradium er gået sammen om at byde ind på at blive klimaerhvervsskole. Tilsammen har begge skoler musklerne og kompetencerne, og når vi så kan tilføre skolerne massive investeringer, har vi virkelig mulighed for at etablere et uddannelsesmæssigt kraftcenter for den grønne omstilling til vores lokalområde,« udtaler MF Malte Larsen (S) på besøget hos Tradium.

»Selvom Venstre ikke er en del af aftalen Danmark kan mere 1, støtter jeg 100 procent op om, at vi får en klimaerhvervsskole etableret i vores lokalområde Randers/Djursland. Det handler både om den grønne omstilling, som kræver en kæmpe uddannelsesindsats, og et Danmark i balance, tilføjer MF Michael Aastrup Jensen (V).«

Relaterede artikler

Nyeste artikler