11.4 C
Randers
søndag, maj 5, 2024

Minister nedprioriterer møde i Randers om dyrevelfærd

Fødevareminister Rasmus Prehn havde takket ja til et møde på Molslaboratoriet og i Fussingø. Ingen af møderne blev gennemført.

I øjeblikket raser en voldsom debat om dyrevelfærden på Molslaboratoriet og i de planlagte naturnationalparker. Følelserne er i kog, og det er føget med dødstrusler, shitstorms og alvorlige anklager.

Derfor ville News Netavis forsøge at få styr på hvad der er op og ned.

Det er fødevareminister Rasmus Prehn, som er ansvarlig for dyrevelfærden, og derfor blev han inviteret til Molslaboratoriet, for at blive orienteret om dyrevelfærden på stedet, sammen med MF Michael Aastrup Jensen (V).

Avisen ville efterfølgende lave et interview med de to politikere.

….Michael Aastrup Jensens udokumenterede negative udtalelser om systematisk mangelfuld dyrevelfærd på Mols til TV2 den 4. august, samt vores tidligere meget uheldige erfaringer med politikerbesøg af Pia Kjærsgaard i maj 2021.

Bo Skaarup om grund til at der ikke kan foregå en debat på Molslaboratoriets adresse.

Da fødevareministeren er en travl mand, kunne han selv vælge hvilken dato, hvor han havde mulighed for at deltage.

Ret hurtigt efter meddelte ministeriet, at ministeren havde et hul i kalenderen den 10. oktober.

Avisen kontaktede herefter Molslaboratoriet for at få en aftale i stand.

Museumsdirektør Bo Skaarup skriver herefter en mail, hvori han oplyser, at han er forpligtet af et møde i Slots- og Kulturstyrelsen samme dag, og kan derfor ikke deltage.

Michael Aastrup Jensen (V) forvrænger debatten

Mere bemærkelsesværdigt er det, at Bo Skaarup meddeler, at interviewet og debatten mellem ministeren og Michael Aastrup Jensen ikke kan ske på Molslaboratoriets adresse på grund af »Michael Aastrup Jensens udokumenterede negative udtalelser om systematisk mangelfuld dyrevelfærd på Mols til TV2 den 4. august (indslaget kan ses her), samt vores tidligere meget uheldige erfaringer med politikerbesøg af Pia Kjærsgaard i maj 2021 (indslaget kan ses her).«

Museumsdirektøren frygter ligeledes, at folketingvalget frembringer ekstreme mishagsytringer såsom dette eksempel: (læserbrev fra Kim Christiansen (DF).

Prehn prioriterer ikke møde om dyrevelfærd

Det aftales derfor med fødevareminister Rasmus Prehn og Michael Aastrup Jensen, at mødet flyttes til Fussingø, hvor en medarbejder fra Naturstyrelsen ville medvirke.

Senere aflyste ministeren mødte ved Fussingø. Fuldmægtig i Fødevareministeriet Daniel Højrup oplyser, at det skyldes en travl kalender, men bekræfter samtidig, at der er andre ting, som er prioriteret højere. Hvilke andre ting, kan han dog ikke oplyse.

Stor tavshed om rewilding og dyrevelfærd

News Netavis har tidligere forsøgt at få politikerne i tale om om rewilding og dyrevelfærd. Der blev bl.a. sendt 54 mails til diverse politikere.

Meget bemærkelsesværdigt har der ikke været én eneste af de 54 folketingsmedlemmer, som har kunnet, eller ønsket at medvirke til trods for, de selv kunne vælge tidspunktet.

Torsten Gejl (ALT) og Mona Juul (KF) takkede for muligheden for at deltage, men vil gerne springe over. Rasmus Helveg Petersen (RV) ønsker ikke at deltage, fordi han ikke er ordfører på området. Rasmus Nordqvist (SF) ville gerne deltage telefonisk, men efter at blive præsenteret for nogle forfærdelige billeder, var det ikke længere muligt at træffe ham.

Se også: Det var i orden, da en flok tyre ville bedække en ko

Relaterede artikler

Nyeste artikler