21 C
Randers
lørdag, maj 18, 2024

Mor overvejer politianmeldelse mod Rismølleskolen: Rasmus kom hjem med blå mærker

Moderen beskylder Rismølleskolen for fysiske og psykiske overgreb på sin søn.

Rasmus er 10 år, og går i 3b på Blicherskolen i Spentrup. Han blev flyttet hertil fra Rismølleskolen sidste år.

Bolette Thinggaard som er mor til Rasmus fortæller, at årsagen til flytningen var, at der blev begået fysisk og psykisk vold mod sønnen.

Privatfoto

Rasmus har svær ADHD, og han er autist. Samtidig er han ordblind, har tics og har generelt indlæringsvanskeligheder.

Derfor var PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og en psykiater med til at instruere skolen i, hvordan Rasmus skulle behandles for at tilgodese han behov, og for at han kunne tage del i undervisningen.

Men Bolette Thinggard mener ikke, at Rismølleskolens lærere og pædagoger har den fornødne kompetence til at tage sig af børn med diagnoser.

»Rismølleskolen blev orienteret om diagnoserne inden Rasmus begyndte på skolen, men efter kort tid kom han hjem og var meget utryg,« forklarer Bolette Thinggaard.

»Jeg vil ikke have et barn, der var så utryg, som Rasmus var, når han kom hjem fra skole,« bemærker hun.

Utrygheden resulterede i en aggressiv adfærd fra Rasmus, som kunne finde på at ødelægge sine ting, og Bolette Thinggaard er ikke i tvivl om, at det er et resultat af den behandling, som han bliver udsat for af lærere og pædagoger.

»Der blev begået fysisk og psykisk vold mod Rasmus. Der er lærere og pædagoger, som står og råber børnene ind i hovedet. Flere gange har de revet ting ud af hånden på Rasmus så hårdt, at tingene er gået i stykker. Skolen handlede uansvarligt, og det var medvirkende til at forværre situationen for Rasmus,« siger Bolette Thinggaard.

Rasmus kom hjem med mærker

En dag kom Rasmus hjem med mærker på overarmen. Han forklarede, at hans engelsklærer havde haft så hårdt fat i ham, at der var kommet mærker.

Det fik Bolette Thinggaard til at reagere. Hun tog straks kontakt til skolen for at få en forklaring på de blå mærker, hvor hun kunne se aftrykket af lærerens tommelfinger.

Forklaringen fra skolen var, at han var blevet taget fat i fordi han ikke ville høre efter i timerne, og så havde de ikke andre muligheder.

Efter samtalen med skolen gik det ifølge Bolette Thinggaard godt et stykke tid, hvorefter de fysiske overgreb begyndte igen.

Derfor gik den fortvivlede mor nu til Familieafdelingen i Randers Kommune for at få hjælp. Fra sagsbehandleren fik hun besked på, at hun skulle rette henvendelse til en anden medarbejder i afdelingen.

Da hun opsøgte denne medarbejder, havde han ikke tid til at tale med hende.

Bolette følte, at det var som at banke i en dyne, og at skolen bare vaskede hænder.

Overvejede politianmeldelse

På det tidspunkt overvejede den efterhånden desperate mor at anmelde skolen til politiet for vold.

Det undlod hun imidlertid, fordi hun frygtede repressalier mod Rasmus fra skolens side.

Mens Rasmus blev mere og mere indelukket og frustreret, måtte Bolette Thinggaard gøre noget drastisk for at sønnen igen kunne opnå trivsel.

Rasmus mistede fuldstændig tilliden til andre mennesker, og derhjemme gav han udtryk for, at han var et ”dårligt” barn.

Det stod klart for Bolette, at der var tale om alvorlig mistrivsel.

Derfor tog hun fat i Randers Kommune endnu en gang, og forlangte, at der skulle ske noget, og det skulle ske straks.

Den nye sagsbehandler reagerede prompte, og indberettede skolen. Samtidig understregede hun, at Rasmus omgående skulle væk fra Rismølleskolen.

Herefter blev han flyttet til Blicherskolen i Spentrup, og det har givet positive resultater.

»Nu stortrives han igen, men er stadigvæk mærket efter at have været på Rismølleskolen,« betoner Bolette Thinggaard, og tilføjer, at han igen er ved at få tillid til andre mennesker, og er ikke længere ked af at skal i skole.

Overvejer igen en politianmeldelse

Efter at Rasmus er kommet væk fra Rismølleskolen, overvejer Bolette Thinggaard atter at anmelde skolen til politiet for vold.

»Nu er der ingen risiko for, at Rismølleskolen igen kan skade Rasmus, og derfor overvejer jeg stærkt, at sende en anmeldelse til politiet sammen med billedet af de blå mærker,« oplyser hun.

Ingen kommentar fra direktør for Børn og Skole, men fra konst. skoleleder

Mens skoledirektør Carsten Otte har valgt ikke kommentere artiklen, svarer konstitueret skoleleder på Rismølleskolen Anna Margrethe Østergaard kortfattet via kommunens kommunikationsafdeling:

»Jeg kan ikke udtale mig om personfølsomme detaljer vedrørende en elev, men det jeg kan sige er, at jeg naturligvis tager en sådan beskrivelse meget alvorligt. Jeg har derfor undersøgt sagen, og vi kan her på skolen ikke genkende situationen. Jeg kan også oplyse, at Familieafdelingen i Randers Kommune ikke har og ikke har haft mandlige medarbejdere ansat på børneområdet. På skolen er vi kede af, at samarbejdet med Rasmus’ familie ikke lykkedes, og glade for at høre, at Rasmus trives på Blicherskolen. Det vigtige er, at Rasmus får en god og tryg skolegang. «

Situationen på Rismølleskolen får nu byrådsmedlem for Beboerlisten Bjarne Overmark til at kræve sagen behandlet i Skole og uddannelsesudvalget, hvor han selv er medlem. Næste møde i udvalget er den 4. december. Herefter vil Bjarne Overmark have sagen behandlet på et byrådsmøde.

Han har stillet en lang række spørgsmål til forvaltningen, som han forventer snarest bliver besvaret.

Hele vejen igennem har Rasmus haft en god ven, som han altid kunne betro sig til. Det var rottweilerhunden Milo.

»Milo var medvirkende til at give Rasmus tryghed, og det havde en positiv virkning på Rasmus,« fremhæver Bolette, mens hunden får en krammer af Rasmus.

Bolette Thinggaard sammen med Rasmus

Relaterede artikler

Nyeste artikler