5.3 C
Randers
fredag, marts 29, 2024

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Det står klart, efter at 828 stemmeberettigede medlemmer af partiet har ladet deres stemmer tale og valgt ham som ny formand for partiet på et ekstraordinært årsmøde i Herning.

Af dem har 499 stemt på Morten Messerschmidt. Martin Henriksen har fået 219 stemmer, mens Merete Dea Larsen har fået 104 stemmer.

Dansk Folkeparti har afholdt ekstraordinært årsmøde i Herning, hvor der skulle vælges ny formand efter Kristian Thulesen Dahl.

Efter to måneders beskidt valgkamp har op mod 900 DF-medlemmer valgt ny formand for Dansk Folkeparti.

Formanden i Dansk Folkeparti skal vælges med absolut flertal – altså over halvdelen af de afgivne stemmer, og mindst en tredjedel af dem, som kan stemme på årsmødet, skal deltage i en afstemning, før den er gyldig.

I alt tre kandidater stillede op til posten, og som forventet blev Morten Messerschmidt valgt med et stort flertal.

De øvrige kandidater var Martin Henriksen og Merete Dea Larsen. En anden kandidat, Erik Høgh-Sørensen valgte at trække sit kandidatur. Erik Høgh-Sørensen er et kontroversielt medlem af partiet, og blev ikke levnet en eneste mulighed for at blive formand.

Martin Henriksen holder sin valgtale

Valget sker efter megen tumult i partiet, med store interne stridigheder og intriger.

En frisk meningsmåling fra Voxsmeter viser, at den hårde valgkamp om formandsposten har kostet opbakning fra vælgerne.

Den 9. januar stod partiet til at få 6,2 % af stemmerne, mens det den 17. januar står til at opnå 5,3 %. Det er en historisk lav opbakning for Dansk Folkeparti.

Flere folketingsmedlemmer har antydet, at de vil forlade partiet, hvis Morten Messerschmidt blev formand. Derfor forventes det, at uroen i Dansk Folkeparti fortsætter.

Merete Dea Larsen skældte ud på Dansk Folkepartis Ungdom

Relaterede artikler

Nyeste artikler