7.4 C
Randers
onsdag, januar 15, 2025

Naturlig Selvhjælp bæres af frivillige ildsjæle

Naturlig Selvhjælp er selvhjælpsgrupper i og med naturen. Med det menes, at selvhjælpsgrupperne foruden at opholde sig i naturen også inddrager naturen igennem aktiviteter, der understøtter den enkeltes proces.

»Jeg kunne også rigtig godt lide at vores fokus blev flyttet via forskellige aktiviteter ude i naturen – fx yogaen, hvor der var fokus på kroppen og åndedrættet, men også da vi skulle lave bål og lave mad over det. Vores tip en 13’er var også rigtig spændende, da det fik sat de små grå i gang, samtidig med vi fandt diverse ting i naturen til opgaven,« fortæller Camilla, som er deltager i Naturlig Selvhjælp

Alle kan få det svært

Alle kan have brug for at finde nogle ligesindede at tale med om det, der fylder. Derfor har Selvhjælp Randers masser af tilbud til både børn, unge og voksne, hvor der er plads og mulighed for at få sat ord på svære tanker og følelser.

»Det har gjort en kæmpe forskel for mig bare det at møde så søde mennesker uanset alder og samtidig kunne tale højt om alt mellem himmel og jord uden at føle mig forkert eller set skævt til. Jeg kan kun anbefale andre at deltage,« siger Camilla.

Frivillige, der brænder for at hjælpe andre

»Det, at alle i gruppen er blevet i bedre humør, når vi har været ude i naturen og har lavet noget sammen – det gør hele forskellen for mig. Det er derfor jeg er frivillig,« pointerer Line Sloth Carlsen, der er frivillig i Naturlig Selvhjælp

Naturlig Selvhjælp bæres af frivillige ildsjæle. De frivillige er gruppeledere og de sørger for strukturen, samtaleemner og aktiviteter i grupperne. Det betyder, at alle deltagere bliver mødt med medmenneskelighed og i øjenhøjde, og samtidig kan stole på, at forløbet er trygt, under tavshedspligt og uden journalføring.

De frivillige gruppeledere gennemgår oplæring og kurser, der klæder dem på til at varetage opgaven. Hver især kommer de med professionelle og personlige kompetencer og ved at sætte sig selv i spil, gør de en kæmpe forskel for andre.

Projektleder for Naturlig Selvhjælp Lykke Elmose siger: »Uden frivillige kan det simpelthen ikke lade sig gøre. Jeg er både imponeret og taknemmelig for hver time, som de frivillige vælger at lægge i foreningen. Det betyder, at vi kan tilbyde mennesker gratis forløb, der kan støtte og hjælpe i en svær tid.«

Bevillinger og donationer betyder alt

Majbritt Bargsteen, der er daglig leder hos Selvhjælp Randers udtaler: »Vi er meget taknemmelige for Socialstyrelsen for nyligt har bevilliget nye midler til projekt Naturlig Selvhjælp, fordi det er med til at give vores borgere i Randers kommune en mulighed for et nyt uderum i naturen. Forskning peger på, at en daglig gåtur på 20 minutter kan være med til at mindske stress og hvis man bruger ca. 2 timer i naturen ugentligt kan kobles sammen med bedre trivsel, helbred, velvære og kreativ tænkning. Det er vigtigt at møde mennesker der, hvor de er, og imødekomme så mange forskellige menneskers behov og ønsker.«

Forløbene formidles via foreningens hjemmeside www.selvhjaelpranders.dk og på diverse sociale medier.

Relaterede artikler

Nyeste artikler