2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Noget om Søren Duno

Langå kunstforening at kunne præsentere endnu en kunstner, som har placeret sig som en kendis i kunstverdenen, nemlig multikunstneren Søren Dujo Løvstrøm.

Søren, der både arbejder med skulptur og maleri søger efter bedste evne at skabe smuk figurativ kunst, der fortæller en historie. Det er hans oprigtige ønske at bringe lys og glæde ind i de rum, hvor hans værker finder plads.

I udstillingen viser Søren Dunjo blandt andet motiver baseret på indtryk og tanker fra Langå. Der er desuden få bronze og glas skulpturer, samt et en samling keramik skulpturer skabt i Grønland i 1974. De har aldrig været vist før.

Kunstneren har hele livet arbejdet med tegning og maling. Tegne og malearbejdet har givet ham en dyb indsigt i hvordan ting ser ud og er sat sammen, og han ser i stigende grad nye dybder i lyset og farverne, som danner motiverne.

Søren Dunjo har leveret malerier og skulpturer til danske og oversøiske kunder, virksomheder og i perioder erstattet gamle altertavle billeder med nye farverige “lysende billeder”.

Maleriet blev i en 15-årig periode suppleret med bronze og glasstøbning i fællesskab med hans kunstner-kone, Agnethe Dujo Baltzersen, der også arbejdede med stenskulpturer.

Bronzeperioden var særdeles travl med mange støbekurser, udstillinger i Danmark og udlandet. Desværre måtte Søren og Agnethe indstille skulpturarbejdet i 2020, da det sled for hårdt på kroppen.

Søren og Agnethe besluttede derfor at sælge støberiet og deres hus i det nordlige Thy og flyttede til Langå, for at nyde deres otium der. Men – det er ikke muligt at lade kunsten ligge, når man har kunstneren i sig, så både Søren og Agnethe er i fuld gang igen.

Han har genoptaget maleriet og undervisning i maleriets mysterier. Agnethe arbejder med Artquilt, billeder ”malet” med stof. Sidste år viste Agnethe sin kunst i Langå Kunstforening, og nu er det altså Søren der viser frem.

Søren Dunjo er aktiv i Langå foreningsliv især med at give brugte ting nyt liv i ”Det grønne værksted.”

Langå kunstforening håber at rigtig mange vil finde vej til udstillingen, der har fernisering torsdag den 2. november, kl. 17.00 i kulturhuset i Langå.

Udstillingen kan opleves i Langå Kulturhus igennem Biblioteket, Der er fri adgang og døren er åben i bibliotekets bemandede åbningstid.

Udstillingen er fra 30. oktober til 1. december 2023

Relaterede artikler

Nyeste artikler