12 C
Randers
fredag, maj 3, 2024

Nordic Waste har indgivet konkursbegæring

Desværre har jordskredet nået et omfang, som gør, at vi som virksomhed ikke er i stand til at løfte opgaven med at bekæmpe det . Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

»Nordic Waste deler til fulde alles bekymring for jordskredet. Derudover overstiger alene den økonomiske sikkerhedsstillelse i påbuddene langt selskabets økonomiske formåen samt juridiske forpligtelse. Af den grund er vi desværre nødt til at indgive konkursbegæring for Nordic Waste,« lyder det i pressemeddelelsen.

Som følge af konkursen stopper Nordic Wastes ansvarsforpligtelse i forhold til sagen, skriver virksomheden videre.

Tidligere på ugen varslede Miljøstyrelsen to påbud til virksomheden. Nordic Waste havde indtil klokken 16 onsdag eftermiddag til at svare på, om man blandt andet kunne stille en økonomisk garanti for, at den kunne betale for oprydningsarbejdet med at fjerne jord og forhindre, at forurenet jord løb ud i Alling Å.

Jordskred har ‘overrasket’ virksomheden

Siden december har manges øjne være rettet mod Nordic Waste syd for Randers, fordi et kæmpe jordskred ved virksomheden har skabt en potentiel miljøkatastrofe.

»Et jordskred af denne størrelse har “overrasket både Nordic Waste, eksperter og myndigheder,« lyder det i pressemeddelelsen.

Bestyrelsensformand i Nordic Waste, Søren Hansen, opfordrer nu til, at årsagen bliver grundigt undersøgt.

»Ny viden skal netop være med til at sikre, at myndighedsgodkendelser og lovgivning for fremtiden tager højde for denne risiko.«

»Samtidig skal det sikre, at en virksomhed, der følger alle gældende regler, ikke bliver ramt af en lignende sag. Og allervigtigst skal det sikre, at det aldrig nogensinde sker igen,« udtaler han i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler