7 C
Randers
mandag, oktober 14, 2024

Nordic Waste-slagsmål ender i landsretten

Landsret skal afgøre strid mellem Randers Kommune og Nordic Waste-søsterselskab om regning efter jordskred.

Vestre Landsret skal tage stilling til, om et søsterselskab til jordvirksomheden Nordic Waste skal betale en del af regningen for oprydning efter det gigantiske jordskred.

Det står klart, efter at selskabet DSH Recycling A/S, der ejer Nordic Waste-grunden i Ølst ved Randers, har lagt sag an mod Randers Kommune.

Søgsmålet er blevet indgivet til Retten i Randers, men byretten har henvist sagen til behandling i Vestre Landsret.

Det skyldes, at der ifølge byretten er tale om en sag af ‘principiel karakter’ med ‘generel betydning for retsanvendelsen’.

Det skriver Retten i Randers i en kendelse.

Vestre Landsret bekræfter over for Ritzau at have modtaget sagen, men retsmøderne er endnu ikke berammet.

Randers Kommune afgjorde tidligere på året, at DSH Recycling A/S skal betale for løbende omkostninger til at afværge skader på vandmiljøet.

Det skete på baggrund af en vurdering foretaget af statens advokat, Kammeradvokaten.

DSH Recycling afviste at betale og stævnede i stedet Randers Kommune tilbage i juli måned.

Hos DSH Recycling A/S ser man frem til at få striden afklaret.

»Vi mener, at Randers Kommunes afgørelse afviger fra den almindelige juridiske opfattelse af, hvem der bærer det miljøretlige ansvar i den her type sager. Det er derfor positivt, at sagen nu skal behandles i Vestre Landsret,« siger rekonstruktør Harald Søndergaard i en udtalelse fra DSH Recycling A/S.

Selskabet er under rekonstruktion. Det er det, man tidligere kaldte betalingsstandsning, og det er et forsøg på at redde et selskab fra at gå konkurs.

Det var i december sidste år, at millioner af kubikmeter jord satte sig i bevægelse med retning mod Alling Å og landsbyen Ølst.

Selskabet overlod opgaven med at afværge skaderne til Randers Kommune og gik få måneder senere konkurs.

Randers Kommune har tidligere oplyst, at den forventer at bruge mellem 468,2 og 663,4 millioner kroner på indsatser ved Nordic Waste.

Som en del af den kommende retssag skal landsretten også tage stilling til, om Miljøstyrelsen kan indtræde i sagen til støtte for Randers Kommune.

Relaterede artikler

Nyeste artikler