21 C
Randers
lørdag, maj 18, 2024

Nordic Waste vil forære jordskredsgrund væk – men Randers Kommune har takket nej

De tidligere ejere af Nordic Waste i Ølst ved Randers er parate til at forære den jordskredsramte grund væk til Randers Kommune. Men kommunen har angiveligt takket nej. 

Det oplyser DSH Recycling i en pressemeddelelse.

DSH Recycling er et søsterselskab til Nordic Waste, og de to selskaber var frem til konkursen i Nordic Waste ejet af samme holdingselskab. 

DSH Recycling ejer grunden, som Nordic Waste drev virksomhed på, og har lejet den ud til Nordic Waste med store fortjenester. 

Søsterselskabet har ifølge pressemeddelelsen ingen intentioner om igen at drive virksomhed i den gamle lergrav, og derfor har det tilbudt grunden til kommunen kvit og frit, fremgår det. 

»Det vil alt andet lige gøre arbejdet med borgmesterens ønskede ændringer af lokalplaner og miljøgodkendelser nemmere. Et arbejde, der ikke umiddelbart er lovhjemmel til, hvis ejerskabet ligger hos os. Randers Kommune har desværre takket nej til vores tilbud om at overtage grunden,« udtaler Søren Hansen, der er bestyrelsesformand i DSH Recycling. 

Randers Kommune har i kølvandet på mijøskandalen meldt ud, at den gerne vil omdanne lergraven til et naturområde, og derfor giver det mening, at kommunen overtager grunden, mener Søren Hansen.

»DSH Recyclings drift har primært bestået af lejeindtægter fra den tidligere operatør på vores grund. Vi afventer nu blot, at en række forsikringsmæssige forhold er afklaret, og selskabet lever på lånt tid. Vi håber derfor på, at der vil være mulighed for at afklare grundens fremtidige ejerskab snarest. Vi ser en fordel i en gratis overtagelse for Randers Kommune nu fremfor en senere overtagelse, der potentielt kan medføre unødige omkostninger,« udtaler han. 

Finans arbejder på at få en kommentar fra Randers Kommune.

Relaterede artikler

Nyeste artikler