15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Nordre Fællesdag for fuld udrykning

275 børn fra nordbyen fik afprøvet brandslanger og skulle finde dyr på Solgården, da der blev afholdt Nordre Fællesdag for femte gang

De 275 børn, som deltog i femte udgave af Nordre Fællesdag fredag 31. maj 2024, fik bogstavelig talt startet den hyggelige dag for fuld udrykning.

Kort efter de mange børn var ankommet til det store grønne område i nordbyen var der nemlig blå blink og høje sirener i luften.

Ind rullede to ambulancer fra Sommersamaritterne og en brandbil med brandkadetter, der senere blev en del af de omfattende aktiviteter på dagen. 

Nordre Fællesdag er en samlingsdag for Nørrevangsskolen, Glentevejens Fritidshjem, KFUM’s Fritidshjem, Jennumparkens Fritidshjem og Solgården. Elever op til femte klasse blev blandet på tværs af årgange og fik så en stribe praktiske opgaver, som så skulle løses gennem samarbejde.

Nordre Fællesdag har til formål at danne nye relationer mellem velkendte ansigter på institutionerne gennem en dag med sjov, leg og hygge. På dagen kom børnene rundt på det store område og nåede forbi alle dyrene på Solgården, så de små ben kom godt omkring i dagens løb.

Idéen om en fælles dag opstod for fem år siden, da institutionernes ledelser ønskede at skabe en større samhørighed og et større fællesskab blandt børnene. Der blev sammensat en gruppe med repræsentanter fra hver institution, som hvert år nu går sammen og udvikler ideer til, hvordan den større samhørighed og det større fællesskab kan komme til udtryk.

»Det er en dag hvor alle elever oplever, at de kan komme med noget til fællesskabet. Det handler ikke om at være hurtigst eller stærkest, men at hjælpe hinanden. Eleverne lærer hinanden at kende på tværs af klassetrin, og det giver en stærk følelse af fællesskab efter Nordre Fællesdag,« siger Kasper Laursen, lærer ved Nørrevangsskolen og medarrangør af Nordre Fællesdag.

Foto: Randers Kommune

Relaterede artikler

Nyeste artikler