13.6 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Norsk-dansk samarbejde: To mænd anholdt for narkosmugling

Særlig Efterforskning Vest slog søndag til i en koordineret aktion med norsk politi og anholdt to mænd, som sigtes for omfattende narkosmugling fra Danmark til Norge. De fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Horsens netop nu.

Ud over de to mænd på 43 og 44 år blev også tre kvinder anholdt under aktionen, der fandt sted i Horsens-området. De tre kvinder, der er hhv. 46, 43 og 40 år sigtes for hæleri og for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Kvinderne er dog alle løsladt efter endt afhøring og fremstilles ikke i grundlovsforhør.

Under søndagens ransagninger af de mistænktes bopæle fandt politiet større mængder skunk og nogle penge, som politiet mener stammer fra handel med narkotika.

Flere anholdt i Norge
Særlig Efterforskning Vest har i tæt samarbejde med den norske politienhed Kripos og flere politidistrikter i Norge efterforsket sagen gennem en længere periode, og norsk politi har anholdt flere personer, som er sigtet for at have modtaget narkotika fra de to mænd, der blev anholdt søndag.

Efterforskningen har forbindelse til en tidligere sag, hvor to mænd fra Horsens sidste år blev straffet med fængsel i 13 år og 8 år for at have smuglet 25 kilo kokain og flere hundrede kilo hash fra Danmark til Norge. I den forbindelse blev også en række personer i Norge idømt lange fængselsstraffe for at have modtaget de mange kilo narkotika fra Danmark.

Samarbejdet mellem Særlig Efterforskning Vest og norske Kripos, har været forankret i et såkaldt Joint Investigation Team, og efterforskningen har gået under navnet ”Operation Hubris.”

»Vi har haft et rigtig godt samarbejde med norsk politi, og jeg er tilfreds med, at vi med fælles indsats har fået standset indsmuglingen af mange kilo narkotika og fået anholdt flere gerningsmænd,« siger politiinspektør i Særlig Efterforskning Vest, Jesper Bøjgaard Madsen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler