9.7 C
Randers
lørdag, april 27, 2024

Norsk strygertrio gæster BRAGE

Den norske strygertrio Ssens Trio (udtales essence), der har opnået stor international erfaring og anerkendelse, optræder onsdag den 13. september kl.19.30 på Værket i Randers.

Koncerten er arrangeret af Kammermusikforeningen BRAGE.

Ssens Trio blev etableret i 2014 af tre norske musikere: Sølve Sigerland, violin, Henninge Landaas, bratsch, og Ellen Margrete Flesjø, cello. Deres spillestil er karakteriseret ved spilleglæde, virtuositet og sanselighed. Trioen har udgivet to prisbelønnede cd´er med værker af henholdsvis Beethoven og Mozart.

Ved sæsonens første BRAGE-koncert spiller Ssens Trio Mozarts Divertimento K 563 i Es-dur samt værker af Haydn og de ungarske komponister Kodaly og Kurtág.

Sølve Sigerland har viet størstedelen af sin karriere til kammermusik, mens han sideløbende har været violinsolist med førende skandinaviske orkestre og vundet solistpriser. Som medlem af Grieg Trio har han optrådt i Europa, USA og Asien og modtaget priser for både opførelser og indspilninger. Sølve Sigerland modtog Gammleng Prisen i 2021.

Henninge Landaas, der er bratschist i Oslo Filharmoniske Orkester, har været medlem af den internationalt anerkendte Vertavo String Quartet, som hun optrådte med i koncertsale verden over. Kvartettens anmelderroste indspilninger omfatter værker af bl.a. Carl Nielsen, Grieg og Debussy. Hun spiller på en G.B. Guadagnini bratsch udlånt fra Dextra Musica. Cellisten Ellen Margrete Flesjø var med til at grundlægge Grieg Trioen i 1987.

Med dette ensemble har hun optrådt i Europa, USA og Asien og udgivet roste indspilninger. Hun har modtaget en række priser bl.a. den norske musikkritikerpris. Fra 2004 til 2009 var Ellen Margrete Flesjø co-kunstnerisk leder af Stavanger International Chamber Music Festival sammen med sine kolleger i Grieg Trio.

Relaterede artikler

Nyeste artikler