15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Nu kan du skrive dit barn op til det nye skoleår

Skal dit barn starte i 0. klasse i 2024, kan du frem til 15. oktober 2023 skrive dit barn op til skole og fritidsinstitution i den digitale skoleindskrivning

Forældre i Randers Kommune skal til at træffe et vigtigt valg. Det er tid til skoleindskrivning af de børn, der skal starte i skoleåret 2024/2025.

Alle børn er tilknyttet en distriktsskole, og for de fleste børn er det naturligt at begynde på den lokale skole. For mange betyder det nemlig, at barnet får venner i nabolaget, og selv kan cykel til skole og lave legeaftaler gennem hele skoletiden.

Frit skolevalg

I Randers Kommune er der frit skolevalg. Det vil sige, at forældrene frit kan vælge mellem kommunens 19 folkeskoler, og at barnet er garanteret en plads på den skole, der ønskes.

»For nye forældre som første gang de træder ind i skoleverdenen, kan jeg godt forstå, hvis de bliver overvældede og har svært ved at vælge. I Randers Kommune har vi en bred palet af folkeskoler. Nogle har fokus på idræt, leg og bevægelse, mens andre har fokus på læsning. Der er skoler med undervisning, som foregår meget i det fri, mens andre bruger virtual reality eller tilbyder undervisning til særligt begavede børn. Jeg kan derfor anbefale, hvis man ikke allerede har truffet sit valg, at man tager ud og besøger flere forskellige skoler, når de i den kommende periode har åbent hus,« siger Randers Kommunes skolechef Morten Lyhne.

Åbent hus på alle folkeskoler

I september og oktober holder de fleste skoler i Randers Kommune åbent hus for de kommende 0. klasser, mens der er åbent hus for 7. og 10. klasserne fra oktober 2023 til januar 2024.

Arrangementerne er forskellige fra skole til skole. Flere af skolerne arrangerer aktiviteter for hele familien.

Det første Åbent Hus-arrangement er allerede afholdt mandag i denne uge. Hobrovejens Skole var først i rækken og efterfølges af Kristrup Skole i dag tirsdag og Søndermarksskolen og Vestervangskolen onsdag.

Se alle datoer og info om skolernes åbent hus på www.randers.dk/skolestart

Relaterede artikler

Nyeste artikler