-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Ny facilitychef på Tradium vil være mere forudseende

Med nysgerrighed som drivkraft vil Tradiums nye facilitychef, Lars Klitgaard, finde nye og bæredygtige løsninger for driften på Tradium med et fokus på trivsel og god service.

Kan man kigge ind i fremtiden? Det er i hvert fald en af ambitionerne hos Tradiums nye facilitychef, Lars Klitgaard, der fra den første april er chef for indkøb samt bygnings- og kantinedriften i en nyoprettet stilling. Han vil gøre skolen bedre til at forudse sine behov i driften gennem en vedligeholdelsesplan og digitalisering.

»Jeg skal samle noget, der ikke har været samlet før. Alle der refererer til mig har et fællesskab omkring service og skal sikre rammerne omkring undervisningen. Her skal vi hellere forhindre at ildebrande opstår end at slukke dem, og det gør man bedst gennem planlægning. Så er det jo mennesker, jeg har med at gøre, og vi er til for andre mennesker. Derfor er det vigtigt for mig at skabe trivsel hele vejen rundt. Hvis mine medarbejdere trives, giver de også god service – det er en synergieffekt,« siger Lars Klitgaard.

Digitalisering og verdensmål

Et af de områder, hvor Lars Klitgaard mener digitaliseringen kan gøre organisationen mere forudseende, er igennem digitalisering af skolens viden om sine bygninger. Tradium har data tilgængelig, men de kan sættes mere i system.

»Det kan fx være bygningstegningerne, der kan køres sammen med vores brandsystem. Med mere end 70.000 m2 bygninger ligger der også en effektivisering i helt lavpraktisk at vide, hvilken maling man skal have med, når man skal ud at reparere en skade eller vide, om man skal ud at hænge noget op i en gips- eller betonvæg. Men budgetlægningen kan også blive mere præcis, hvis vi eksempelvis ved, hvor mange stole vi har, hvilken modeller der er, og hvor lang levetiden er på modellerne,« siger Lars Klitgaard.

Tradium er verdensmålsskole, og det ligger også inden for Lars Klitgaards område, når skolen vil finde bæredygtige løsninger i forhold til alt fra ukrudtsbekæmpelse til maden i kantinerne. Også her ser Lars muligheder for at arbejde med data.

»Det var en vigtig grund til, at jeg søgte jobbet, at Tradium står inde for arbejdet med verdensmålene. Inden for de rammer jeg arbejder i, vil vi også gerne kunne vise, at vi arbejder i den retning. Derfor er jeg interesseret i at arbejde med et klimaregnskab, og her er første skridt at være nysgerrig på og skabe et overblik over, hvor vi er i dag. Hvad for noget el køber vi? Hvordan slå vi græs? Men vi skal også regne på det, ellers kan vi ikke se effekten – og det er vigtigt,« siger Lars Klitgaard.

Trækker på bred erfaring

Et vigtigt element i at lave nye løsninger er for Lars Klitgaard at arbejde med adfærd og gøre det let at træffe de rette valg, når man færdes på skolen. Her har Lars heldigvis en bred erfaring at trække på. Han blev udlært ejendomsservicetekniker i 2011 i boligforeningen AAB, hvor han arbejdede indtil 2016. Fra 2017- 2021 arbejdede han som driftsleder hos DEAS, og senest kommer han fra en stilling som driftscenterleder i HedeDanmark.

Lars Klitgaard er 31 år gammel, gift med Henriette, har to børn og bor i Hørning. Her er han også aktiv spiller på 7-mandsholdet og formand i fodboldklubben Hørning All-Stars.

Relaterede artikler

Nyeste artikler