4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Ny handleplan skal sikre bedre hjælp til seksuelt misbrugte

Læserbrev af Rosa Lykke Yde, medlem af byrådet for SF

Et enigt Socialudvalg i Randers Kommune har netop vedtaget en handleplan, der skal sikre bedre hjælp til personer, der har været udsat for seksuelle overgreb. Det sker på baggrund af et forslag fra SF, der vil have mere fokus på senfølger efter seksuelle overgreb.

Mange der har været udsat for seksuelle overgreb lever med komplekse og massive senfølger. Senfølger som er både psykiske, sociale og helbredsmæssige. De viser sig i voksenlivet, som følge af at man har været udsat for overgreb i barndommen og ungdommen.

De der lever med disse senfølger, får ikke altid den hjælp, de har behov for. Senfølgerne er mangeartede og svære at få øje på, og det er samtidig med til at gøre det langt mere tabubelagt at have været misbrugt. Det er derfor vigtigt for SF at få fokus på denne problematik. 

Vi har i kommunen ikke altid været tilstrækkeligt klædt på til at opdage, når udfordringer grunder i senfølger af seksuelle overgreb. Derfor kan vi ikke være sikre på at vi altid får sat ind med den rette hjælp.

Vi ved at senfølgeramte langt ind i voksenlivet kan opleve massive negative konsekvenser af de seksuelle misbrug, de er blevet udsat for.  Det kalder på en plan for hvordan vi, som kommune, sætter ind.

Omdrejningspunktet for handleplanen består i at klæde medarbejderne bedre på, til at støtte borgeren. Der vil være fokus på viden om området, samtaleteknikker og metoder. Hovedformålet med handleplanen er at sikre borgere, der lever med senfølger efter seksuelle overgreb, får den rette hjælp og støtte inden for behandlingssystemet.

I SF er vi optaget af at ingen mennesker falder igennem, og at man får det rette hjælpe. Det kræver en fokuseret indsats. Som kommune har vi et ansvar for at have den rette viden og de rigtige tilbud til borgerne. Ikke mindst til de borgere har komplekse udfordringer med i rygsækken.

Relaterede artikler

Nyeste artikler