3.6 C
Randers
lørdag, april 20, 2024

Ny måling: Vælgerne vil have Pape som statsminister fremfor Ellemann

Den nyerklærede statsministerkandidat stormer frem, mens Venstre står til dårligste resultat i 20 år. Løkke er ude.

Ugen efter at den konservative Søren Pape Poulsen meldte sig som statsministerkandidat, har De Konservative lagt stor afstand til Venstre.

De Konservative til at få 16,5 procent af stemmerne, mens Venstre blot står til at få 11 procent af stemmerne.

Det viser en helt ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau.

Målingen er den dårligste for Venstre siden 2002, som er så længe, Voxmeter har målt opbakningen til partierne. Man skal helt tilbage til folketingsvalget i 1987, hvor Venstre fik 10,5 procent af stemmerne, for at finde Venstre på et tilsvarende lavt niveau.

Målingen er også dårligt nyt for tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der søndag meldte sig klar til at være forhandlingsleder i forhandlingerne om en ny regering efter valget.

Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne står i denne her måling til 1,9 procent af stemmerne, hvilket lige akkurat ikke er nok til at komme i Folketinget.

Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne præsenterede i sidste uge et væld af nye folketingsmedlemmer og de kandidater som partiet vil opstille til valget. Men i den nye måling går partiet 0,4 procentpoint tilbage i forhold til sidste uge.

Støjbergs parti står i denne måling til 9,3 procent af stemmerne, hvilket vil udløse 17 mandater.

Socialdemokratiet henter vælgere i rød blok

Som der var i sidste uge, er der blåt flertal. 91 mod 84, selvom Socialdemokratiet igen går frem.

Regeringspartiet står i denne måling til 25,1 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 1,2 procentpoint siden sidste uges måling.

Der er stadig tale om en tilbagegang i forhold til valget og Socialdemokratiet står til at få 46 mandater, to færre end ved valget.

Der er flyttet vælgere svarende til 0,2 procent over midten, og det kunne tyde på, at Socialdemokratiet i den forgangne uge har hentet vælgere fra de øvrige partier i rød blok, som alle går tilbage.

SF går tilbage med 0,9 procentpoint og er med opbakning fra 7,6 procent af vælgerne på samme niveau som ved folketingsvalget.

De radikale går 0,7 procentpoint tilbage og står nu til et tab på seks mandater i forhold til valget i 2019. Enhedslisten går 0,6 procent tilbage. Som det eneste af partierne i rød blok står Enhedslisten dog til en mandatmæssig fremgang – på et enkelt mandat.

En lille fremgang er der til gengæld til både Alternativet, Frie Grønne og Veganerpartiet/Grøn Alliance,, men ingen af de tre partier kommer over spærregrænsen, hvilket koster rød blok et stemmespild på i alt to procent af stemmerne – eller hvad der svarer til fire mandater.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 22. august 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.058 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 8.-14. august 2022.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier er på +/-2,6 procentpoint.

Se hele målingen her.

Relaterede artikler

Nyeste artikler