0.3 C
Randers
tirsdag, december 6, 2022

Ny regering og statsminister efterlyses

Læserbrev af Flemming Østergaard, medlem af Kristendemokraterne

Jeg har oplevet mange valgkampe de sidste 50 år men dog aldrig oplevet en valgkamp som denne. Hvor er Socialdemokratiets og Mette Frederiksens (MF) valgkamp frastødende og uacceptabelt for et demokratisk valg med deres udmelding om at offentligt ansatte indenfor bl.a. sundhedsområdet (læs sygeplejersker) skal have mere i løn.

Det er vist første gang at et ledende parti gør lønspørgsmål til offentligt ansatte til en del af valgkampen. Det er som om MF ”helt tilfældigt” udviser en omsorg for sygeplejerskerne løn- arbejdsforhold – en omsorg som kommer med over 50 års forsinkelse!

Hvis Mette Frederiksen havde udvist rettidigt omhu i forbindelse med sygeplejerskekonflikten i sommeren 2021, så havde hun haft udstyret de offentlige arbejdsgivere med et mandat til at give sygeplejerskerne den lønforhøjelse på kr. 2.500 pr. mdr. som hun nu lige pludselig kl. 5 i valg foreslår de skal have.

Men dengang var det ikke ”top of mind” hos MF. Hvis lønforhøjelsen var givet dengang, havde meget set anderledes ud i dag. Bl. a. ville en stor del af de over 2.4000 sygeplejersker der har forladt området det sidste år måske blevet i faget.

Og måske ville en del danske sygeplejersker der er rejst til Norge have vendt hjem. Og ikke mindst ville det være sandsynligt at der ville have været et større optag på sygeplejerskeuddannelse imod de 28% færre der har søgt ind i år.

Man tager sig til hovedet over en så amatøragtig regering med MF i spidsen der bærer ansvaret for den situation der er i vores sygehusvæsen.

Men nu er hvor sygehusområdet er sandet til – ventelister er sprængt, borgere kan ikke blevet udredt indenfor tidsfrister, operationer bliver aflyst osv. osv. så

begynder MF minsandten at overtage den danske model og begynder at stille visse faggrupper i udsigt mere i løn. Det er fuldstændigt gak gak og helt på månen.

At bl.a. sygeplejerskerne helt berettiget har krav på mere i løn jfr. den uretfærdighed der sket ifm. tjenestemandsreformen i 1969 er åbenlyst, men hvor er det ynkeligt og frastødende af MF at bringe lønspørgsmål ind i en valgkamp for at kapre stemmer.

Sjældent har vi haft en regering der har optrådt så dilettantisk og uproffecionelt

som S regeringen med MF i spidsen gør – ikke bare her men også i minksagen, SMS-sagen – FE sagen og hvad har vi.

Hvor trænger DK til en ny start men en ny regering med en statsminister der kan lede landet og ikke styre landet.

Relaterede artikler

Nyeste artikler