2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Nye Borgerlige i Randers: Opfordrer Pernille Vermund til at genindtræde som formand

Sent i aftes valgte hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige, at ekskludere deres formand Lars Boje Mathiesen.

Det er sket kun lidt over en måned efter, at han blev valgt som formand for partiet.

Kort efter beslutningen udsendte hovedbestyrelsen en mail til samtlige medlemmer, hvor der blev orienteret om eksklusionen.

Lokal byrådsmedlem: Jeg er rystet

Bo Ratz som er medlem af byrådet i Randers for Nye Borgerlige er rystet over udviklingen i partiet.

»Jeg er rystet over, at man kan gå i seng om aftenen, og vågne op til partiets største krise,« siger han, og understreger samtidig, at han og byrådskollegaen Lars Axel Nielsen fortsætter med at repræsentere Nye Borgerlige i byrådet.

»Jeg er stadigvæk af den opfattelse, at den politik som Nye Borgerlige fører er interessant, og hvis det er muligt, så vil jeg kæmpe videre sammen med Lars Axel Nielsen i Randers byråd,« oplyser Bo Ratz.

Han lægger heller ikke skjul på, at der kan opstå en ny situation, hvor det giver mindre mening at fortsætte sit arbejde i NB.

»Jeg håber, det er den sidste negative overraskelse, vi har set, og at der kan komme ro i partiet, så os der er tilbage i fælles front kan arbejde for at udbrede partiets politik,« uddyber Bo Ratz.

Bo Ratz, byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Randers

Pernille Vermund kan redde partiet

Nye Borgerliges byrådsgruppe håber på, at partistifter Pernille Vermund kommer tilbage som formand. Så vil der være noget at bygge på, mener de to byrådsmedlemmer.

Derfor har Nye Borgerliges byrådsgruppe i Randers opfordret hende til at genindtræde for at ”redde stumperne.”

Jeg er rystet over, at man kan gå i seng om aftenen, og vågne op til partiets største krise

Bo Ratz, byrådsmedlem i Randers

Partistifter stiller sig til rådighed

For kort tid siden udsendte Pernille Vermund en mail til medlemmerne, hvori hun oplyser, at hun stiller sig til rådighed som formand.

»Jeg vil gerne lede folketingsgruppen samt stille op som formand for vores parti. Så hvis I medlemmer vil have mig, er jeg klar til kamp for Nye Borgerlige og Danmark,« hedder det bl.a. i mailen

Den videre proces angående valg af ny formand er endnu uvis. Indtil der er klarhed, overtager hovedbestyrelsen ansvaret for at lede partiet.


Jeg stiller mig til rådighed igen

Kære <<First Name>> 

Det er kun lidt over en måned siden, at jeg overdrog faklen som Nye Borgerliges formand til Lars Boje Mathiesen.

Jeg sagde i min afskedstale, at jeg ville gøre alt, hvad der står i min magt, for at Lars Boje Mathiesen kunne passe på Danmark og på partiet.

Førstnævnte nåede Lars Boje Mathiesen ikke at kunne bevise, for han kunne ikke passe på partiet – tværtimod.

Derfor måtte vi i Hovedbestyrelsen i går ekskludere Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige.

Jeg forstår godt, hvis I synes, at det er en helt surrealistisk situation. Den holdning deler jeg, men der var desværre ingen anden udvej, efter at Lars Boje Mathiesen satte en pistol for panden af partiets hovedbestyrelse og forretningsudvalg.  Vi er et parti, der er båret af integritet.

Vi siger, hvad vi mener, og vi gør, som vi siger. Det skal folk kunne stole på.

Vi foragter, når politikere fråser med danskernes penge. Og vi har samme respekt for vores medlemmers penge, som vi har for danskernes.

Det er helt utilstedeligt som formand at kræve 350.000 kroner overført fra partiet til ens egen private konto.

Og det er i min verden uacceptabelt at kræve en 4-årig uopsigelig kontrakt til en værdi af over 2,6 millioner kroner betalt af medlemmerne i formandshonorar – foruden ens høje folketingsvederlag for at varetage den post, som man allerede havde påtaget sig. Det bliver slet ikke bedre af, at formandshonoraret skulle udbetales til en virksomhedskonto for at spare penge i skat.

Men det var desværre de krav, som Lars Boje Mathiesen stillede. Ellers ville han melde sig ud.

Sådanne metoder kan vi selvfølgelig ikke sidde overhørig, for ingen personer er vigtigere end sagen og partiet.

Derfor er der nu sat en proces i gang for at finde en ny formand.

Jeg vil gerne lede folketingsgruppen samt stille op som formand for vores parti. Så hvis I medlemmer vil have mig, er jeg klar til kamp for Nye Borgerlige og Danmark.

Jeg har talt med den resterende folketingsgruppe i form af Peter Seier Christensen og Kim Edberg Andersen, som jeg har opbakning fra.

Danmark har brug for en borgerlig kulturkamp.

Danmark har brug for et borgerligt parti, der står fast på en borgerlig økonomisk politik og en klassisk, konservativ værdipolitik – også når shitstormene raser, og de røde tyer til udskamning.

Danmark har kort sagt brug for Nye Borgerlige.

Vi er danskernes borgerlige vagthund – i samfundet og på Christiansborg.

Og jeg er på ny klar til at tage os videre og kæmpe.

Det lys i mørket, som vi har tændt for de danskere, der elsker vores dejlige land og tror på folkestyret, men som ser værdierne, friheden og fællesskabet smuldre som sand mellem fingrene på os, skal fortsat brænde.

Jeg er klar til at bære faklen videre, hvis I medlemmer ønsker det.

Den nærmere proces angående valg af ny formand vil I selvfølgelig blive orienteret om af vores organisatoriske næstformand, når der er mere klarhed. Indtil da tager vi i hovedbestyrelsen et fælles ansvar for at lede partiet.

Kærlig hilsen 
Pernille Vermund 
Mail fra Pernille Vermund til medlemmerne (afskrift)
Lars Boje Mathiesen er ekskluderet fra Nye Borgerlige

Relaterede artikler

Nyeste artikler