4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Nye Borgerlige vil give kommunalt ansatte fri på Store bededag

I dag bliver det vedtaget i Folketinget, at Store bededag bliver afskaffet fra næste år, da forslaget har et komfortabelt flertal bestående af regeringspartierne og Radikale Venstre.

Det har resulteret i, at Nye Borgerlige i Randers nu fremsætter forslag om, at Randers Kommune beholder Store bededag som kommunal fridag.

»Store bededag er langt mere end en fridag. Det er en følelse og en flere hundrede år gammel tradition, som nu bliver taget fra familierne og danskerne,« skriver byrådsmedlemmerne Lars Axel Nielsen og Bo Ratz fra Nye Borgerlige.

»Store bededag er det friske forårspust i en travl hverdag. Det er frirummet efter en lang vinter. Det er de varme hveder. Det er konfirmationerne på en solbeskinnet bededag. Det er øllen, der bliver nydt på kajkanten i den lokale lystbådehavn. Det er sportsstævnerne over det ganske land. Det er turen til sommerhuset, og det er den sociale sammenkomst med venner og familie. Og alt det fjerner regeringen med et pennestrøg, og det er ikke i orden,« understreger de.

Derfor har Nye Borgerlige stillet forslag om, at Randers Kommune beslutter at bibeholde store bededag som en kommunal fridag, og bedt om, at forslaget behandles på det førstkommende byrådsmøde.

I øjeblikket undersøger politikerne i Københavns Kommune en lignende ordning, hvor de kommunalt ansatte holder fri på Store bededag.

»Nye Borgerlige har været imod det forslag lige fra starten, og vi stemmer naturligvis også imod forslaget. Bliver det til en afskaffelse, så har Nye Borgerlige også stået i spidsen for, at vi ønskede at borgerne blev hørt via en folkeafstemning, men også det ser ud til at mislykkes, da Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, Konservative og SF ikke vil stemme for en sådan. Det gør vi, fordi vi ved, at den tradition betyder så meget for danskerne,« betoner Lars Axel Nielsen og Bo Ratz.

Relaterede artikler

Nyeste artikler