7 C
Randers
torsdag, marts 28, 2024

Nyt event skal hjælpe danske og internationale borgere ind i kultur- og idrætsliv i Randers

Med et nyt internationalt arrangement får danske og internationale borgere indblik i et udvalg af byens mange tilbud – og får hjælp til at gå ud og opleve dem sammen.

Danske og internationale randrusianere skal i højere grad samles om byens mange tilbud. Det er baggrunden for et helt nyt arrangement, der inviterer borgerne til et kig ind i udvalgte dele af byens forenings- og kulturliv – og derefter på tur ud i “virkeligheden” sammen.

»Randers Kommune favner et rigt kultur- og idrætsliv – og det liv vil vi gerne introducere til endnu flere. Efter to år med nedlukninger tror jeg, vi er mange, der trænger til ny inspiration og nye idéer til, hvad man kan engagere sig i sit lokalsamfund. Vi inviterer derfor alle borgere, der har lyst til at lære deres by bedre at kende til en aften, hvor de sammen kan blive klogere på alt det, Randers har et tilbyde,« fortæller Randers Kommunes borgmester Torben Hansen.

Oplev byen sammen

Eventet ved navn “Discover the Locals” arrangeres sammen med en række lokale partnere samt EU-initiativet Headstart, der hjælper erhvervslivet med at tage imod internationale medarbejder. Det nye arrangement løber af stablen onsdag den 16. marts klokken 17.30 – 19.30 på Underværket. Arrangørerne håber blandt andet, at mange af byens internationale borgere vil melde sig til.


»I Randers har vi et aktivt erhvervsliv, som i stigende grad rekrutterer og har brug for international arbejdskraft. Med det kommende arrangement bakker vi op om de mange internationale medarbejdere på byens arbejdspladser, som vi gerne vil hjælpe godt i gang i lokalsamfundet,« siger Torben Hansen.


Og netop engagementet i lokalsamfundet kan være afgørende for, om virksomhederne kan holde på deres medarbejdere, fortæller programleder fra Headstart Stinne Bille.

»Vi ved, hvor vigtigt det er for internationale tilflyttere at lære både danskere og lokalområdet at kende. Og efter to år med corona er behovet ikke blevet mindre. Derfor håber vi rigtig mange, både internationale og danskere, unge og gamle, har lyst en aften, hvor man kan lære nye mennesker at kende og få nye aftaler i kalenderen,« afslutter hun.

Fakta om “Discover the Locals”

● Arrangementet finder sted onsdag den 2. marts kl 17.30-19.30 på Underværket og byder på oplæg fra blandt andre Naturcentret Randers, danseforeningen Kom og Dans, Underværket (med fokus på fremtidige arrangementer) og Randers Kommunes frivillighedskoordinator, der vil fortælle om ting, man kan engagere sig i som frivillig.

● Tilmelding til “Discover the Locals” kan findes på Headstart

● “Discover the Locals” arrangeres af en række lokale aktører, Randers Kommune og Headstart. Læs mere på Headstarts hjemmeside www.headstartcareer.dk ● Headstart er et initiativ, som arbejder på at tiltrække og fastholde velkvalificeret international arbejdskraft til de 12 kommuner i Business Region Aarhus-samarbejdet, hvor Randers er i blandt.

Relaterede artikler

Nyeste artikler