15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Nyt forebyggelses- og mæglerkorps skal styrke arbejdsmiljøet i kriminalforsorgen

Et nyt internt forebyggelses- og mæglerkorps har siden den 1. februar bidraget til at styrke arbejdsmiljøet i alle kriminalforsorgens institutioner. Det sker i tæt samspil med det allerede etablerede psykologkorps.

Forebyggelses- og mæglerkorpset, som består af fem mæglere kan for eksempel sættes ind i kølvandet på arbejdsmiljømæssige udfordringer i en institution, hvor professionel og hurtig hjælp er efterlyst ved konflikter ansatte imellem eller mellem ansatte og ledelsen.

»Kriminalforsorgens ansatte udfører et vigtigt arbejde hver dag, hvor de sørger for at skabe sikkerhed og tryghed og hjælpe de indsatte i retning mod en kriminalitetsfri tilværelse. Derfor er det vigtigt at passe på ansatte. Jeg hilser det nye forebyggelses- og mæglerkorps meget velkommen. Det er blot seneste tilføjelse til de mange gode initiativer, der er gennemført for både at skabe endnu bedre arbejdsforhold for de ansatte i kriminalforsorgen og for at styrke rekrutteringen og fastholdelsen af bl.a. transport- og fængselsbetjente,« siger justitsminister Peter Hummelgaard.

Direktør i kriminalforsorgen Ina Eliasen er glad for, at det nye korps fremadrettet er en ydelse, kriminalforsorgen kan tilbyde:

»I forhold til at skabe et godt arbejdsmiljø og kunne sætte ind både forebyggende og i akutte situationer, er mægling et utrolig stærkt værktøj, og det er noget, vi længe har arbejdet for at få sat i gang. Nu har vi det, og jeg glæder mig til, at mægling bliver en integreret del af vores arbejde,« siger Ina Eliasen

Forebyggelses- og mæglerkorpset kommer lige som psykologkorpset til at have sin daglige gang i kriminalforsorgens institutioner. Her kan mæglerne sættes ind, hvor der er behov for en helhedsorienteret, koordineret og fokuseret indsats, der skal styrke arbejdsmiljøet og trivslen.

Det nye korps er blot ét i en række initiativer, som skal forbedre arbejdsmiljøet blandt de ansatte i kriminalforsorgen:

 Fakta om forebyggelses- og mæglerkorpset

● Forebyggelses- og mæglerkorpset består af fem medarbejdere (tre årsværk), hvoraf én af mæglerne er fagligt ansvarlig. Alle medarbejdere i forebyggelses- og mæglerkorpset har betydelig erfaring med mægling og mestrer en bred pallette af metoder inden for mæglingsdisciplinen.

● Forebyggelses- og mæglerkorpset skal virke i tæt samspil med det eksisterende psykologkorps.

● Når psykologkorpset eller -forebyggelses- og mæglerkorpset modtager en anmodning om støtte, vil der blive foretaget en vurdering af, hvilke fagligheder, kompetencer og metoder, der vil være mest hensigtsmæssige i den enkelte situation eller i forhold til den konkrete problemstilling.

Relaterede artikler

Nyeste artikler