7.4 C
Randers
torsdag, marts 28, 2024

Randers: Kvik politihund fandt formodet indbrudstyv

Randers: Politihund og blodpletter ledte til formodet indbrudstyv

Østjyllands Politi fik natten til torsdag kl. 3.30 en anmeldelse om, at der havde været indbrud i en forretning på Kirkegade i Randers C. Gerningsmanden havde knust en rude og stjålet nogle enkelte varer fra butikken. 

En hundepatrulje søgte spor på stedet, og betjentene opdagede nogle blodpletter, der tydede på, at gerningsmanden havde skåret sig ved rudeknusningen. Politihunden fik fært og ledte betjentene til et værested, der ligger i området. 

Ud for værestedet var der flere blodpletter, og indenfor traf betjentene en 31-årig mand, der havde flere rifter og sår på den ene hånd. Han erkendte indbruddet og blev anholdt og sigtet.

****

Biltyv uden kørekort og med narko i blodet

Natten til torsdag kl. 01.47 standsede en patrulje en bil på Markedsgade i Randers, idet bilen var meldt stjålet i forbindelse med et indbrud på en adresse i Randers NØ natten mellem mandag og tirsdag. 

I bilen sad en 46-årig mand, der blev skønnet påvirket af narkotika og i øvrigt heller ikke havde noget gyldigt kørekort. Han blev derfor både sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, brugstyveri af bil og for at have begået indbruddet, hvor bilnøgle og bil var blevet stjålet. 

****

Mand stjal bil med hestetrailer 

Flere patruljer eftersatte onsdag aften en 24-årig mand, der havde stjålet en bil med hestetrailer og heste – det endte heldigvis uden skader på mennesker eller dyr. 

Kl. 19.30 holdt bilen med hestetraileren ind på en p-plads på Viby Ringvej i Viby, da bilens fører ville snakke lidt med hestene og berolige dem, inden hun kørte videre. Mens hun stod bag traileren satte en mand sig pludseligt ind i bilen og kørte fra stedet. 

En bilist, der så bilen kørte af sted i høj fart, fulgte efter på afstand, og han var med til at guide patruljerne på rette vej. 

På Louisevej i Brabrand opdagede en patrulje bilen, og de fulgte efter den ned ad Sivsangervej, hvor den holdt ind. Idét betjentene gik ud for at tage kontakt til føreren, kørte han pludseligt frem og ramte ind i deres patruljebil. Den 24-årige biltyv, der virkede beruset, blev anholdt på stedet. 

Hestene i traileren var noget stressede efter den voldsomme oplevelse, men de var umiddelbart ikke kommet til skade. 

Den 24-årige mand er i foreløbigt blevet sigtet for tyveri, spritkørsel, for at køre ind i patruljebilen og for kørsel i frakendelsestiden. Han kan dog formentligt se frem til flere sigtelser, når sagen er skrevet færdig. 

****

Vaks medarbejder fik stoppet computertyv

Onsdag kl. 13.00 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Alléskolen på Toldbodgade i Aarhus C, hvor en medarbejder på 3. sal var stødt ind i en mand, som hun ikke havde set før. Medarbejderen havde spurgt ind til, hvad manden lavede på skolen, og han var kommet med flere skiftende forklaringer, hvorefter han begyndte at gå mod udgangen. 

Medarbejderen opdagede, at et computerskab stod tomt, hvilket hun fandt mistænkeligt, og hun kontaktede nogle af sine kollegaer, der hjalp med at tilbageholde manden, mens der blev ringet efter politiet.

Da betjentene ankom til stedet, stod medarbejderne uden for skolen sammen med manden, der var i færd med at hive flere computere op af sin rulletaske. Manden havde over for medarbejderne erkendt, at han havde taget computerne og ville nu aflevere dem tilbage. Den 42-årige mand blev herefter sigtet for tyveriet, og alle computerne blev leveret tilbage til skolen. 

****

Thailandsk kvinde arbejdede og opholdt sig ulovligt i Danmark

Østjyllands Politis udlændinge- og grænsekontrolsektion var onsdag kl. 09.20 på besøg på en adresse i Aarhus C, da politiet havde fået mistanke til, at der blev drevet bordelvirksomhed fra adressen. 

Da betjentene bankede på, blev de mødt af en 48-årig thailandsk kvinde, der identificerede sig med et thailandsk pas. Ved kontrol af passet kunne betjentene konstatere, at kvinden opholdt sig ulovligt i Danmark, og hun blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt ophold i landet. 

Herefter gennemgik betjentene lejligheden, der tydeligt bar præg af at været blevet brugt som massageklinik. Den 48-årige kvinde blev derfor også sigtet for at have arbejdet ulovligt i landet.

Kvinden er foreløbigt tilbageholdt på udlændingeloven i op til 3×24 timer, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen og Center mod Menneskehandel.  

****

Mistænkelig bil førte til narkofund i lejlighed

Onsdag kl. 10.05 så betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en bil, som de havde mistanke om blev brugt til salg af narkotika, holde parkeret ved en adresse i Risskov. Betjentene henvendte sig derfor på adressen, hvor der lugtede kraftigt af hash. 

Betjentene kiggede lidt nærmere på lejligheden og fandt i forbindelse med ransagning en mindre mængde hash og en joint. En 27-årig mand, der befandt sig i lejligheden, erkendte, at stofferne tilhørte ham, og han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika. 

****

Aggressiv bargæst anholdt

Onsdag kl. 13.01 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en beværtning på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor en gæst havde væltet et bord med glas, hvorefter han havde sparket og slået ud efter andre gæster på stedet. Gæsterne havde herefter tilbageholdt manden og kontaktet politiet. 

Da politiet ankom til stedet, sad manden på en stol og blev holdt fast af flere personer. Da betjentene rettede henvendelse til manden, sparkede han ud efter dem. Den 52-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.  

****

Østjyllands Politis specialpatrulje reagerede onsdag kl. 20.27 på et tip og kørte til et hus i en lille by tæt på Langå i Favrskov. Her ransagede de et hus, hvor en 40-årig mand bor, og på adressen fandt betjentene flere poser med kokain og amfetamin. 

Derudover fandt patruljen også en digitalvægt med stofrester, og fundene førte til, at den 40-årige blev anholdt og sigtet for narkosalg. 

****

Indbrud i forretning i Tilst

En butik på Anelystparken i Tilst blev natten til torsdag kl. 2.10 udsat for indbrud, da ukendte gerningsmænd bakkede ind i ruden på forretningen. Herefter stjal de nogle kontanter og nogle varer fra stedet. 

Alarmen gik på stedet, da ruden blev knust, og en vagt kontaktede politiet. Da patruljerne kom frem, stod bilen tilbage, men gerningsmændene var flygtet. 

Politiet sikrede spor på stedet og efterforsker nu sagen nærmere. 

****

Færdsel

Onsdag kl. 16.51 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tjelevej i Risskov. 

Onsdag kl. 19.15 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Færgevej i Aarhus C. 

Natten til torsdag kl. 2.20 blev en 18-årig mandlig bilist sigtet for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Vesselbjergvej i Hadsten. Bilens ejer, en 22-årig mand, blev sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort. 

****

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

● På Gosmervej i Ørting ved Odder begået onsdag d. 9/2 mellem kl. 8.30 og kl. 12.30

● På Hammershusvej i Aarhus V begået onsdag d. 9/2 mellem kl. 6.45 og kl. 15.00

● På Trustrupvej i Sondrup begået mellem onsdag d. 19/1 kl. 12.00 og fredag d. 28/1 kl. 12.00

● På Nørreport i Aarhus C begået onsdag d. 9/2 mellem kl. 13.00 og kl. 16.45

Relaterede artikler

Nyeste artikler