7.4 C
Randers
onsdag, december 18, 2024

Nyt generationsprojekt skal hjælpe arbejdsløse mødre og deres børn i Randers Kommune

I et nyt projekt, som strækker sig over de næste 7 år, arbejder Randers Kommune målrettet på at skabe større trivsel hos enlige mødre og deres børn. Målet er at støtte familierne, så børnene er stillet bedre i forhold til at bryde den sociale arv.

Randers Byråd har netop vedtaget pilotprojektet kaldet “Job til mor”, som skal hjælpe 45 enlige mødre med hjemmeboende børn under 18 år på rette vej.

Ud over ekstra støtte til jobsøgning får familierne tilknyttet en fast familierådgiver, som følger dem tæt og hjælper dem i hverdagen. Børnene får ekstra støtte til deres skolegang, så de kan trives bedre og får lavere skolefravær, og boligsociale medarbejdere hjælper mødrene i deres kontakt med kommunen.

»”Job til Mor” handler om at skabe langvarige og positive forandringer for familierne – og vi ved at netop dét at mor er i job har meget stor betydning, ikke kun for mødrene, men også for børnene og hele familiens trivsel,« siger formanden for beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune, Bo Vestergaard.

Job har stor betydning

Projektet bygger på forskning, der viser, at forældrenes tilknytning til arbejdsmarkedet er en af de vigtigste faktorer for børns livsforløb. Børn af arbejdsløse forældre har ifølge forskningen dobbelt så stor risiko for selv at ende på overførselsindkomst i deres voksenliv.

»Jeg er stolt over, at vi i Randers Kommune kan sætte et projekt som dette i værk. Det viser, at vi er villige til at tage ansvar og investere i både menneskelige og samfundsøkonomiske gevinster. Ved at hjælpe mødrene i job og samtidig give børnene en støttende hånd, løfter vi familierne og sikrer bedre fremtidsmuligheder for hele familien,« siger Bo Vestergaard.

I første omgang får 45 tilfældigt udvalgte familier fra udvalgte boligområder et tilbud om at deltage i projektet.

Bredt samarbejde

Projektet er udviklet med sparring fra Landsbyggefonden og Bysekretariatet, der varetager den boligsociale helhedsplan i udsatte boligområder i Randers, og udføres i samarbejde med velfærdskoncernen Carelink.

Projektet er finansieret af Den Sociale Kapitalfond med 4,4 millioner over de kommende 7 år.

»Projektet går på tværs af Randers Kommunes fagområder, og takket være vores sparringspartnere og Den Sociale Kapitalfond, kan vi tilbyde familierne en bred palette af hjælp og støtte, som kan stille dem bedre i forhold til at finde plads på arbejdsmarkedet,« siger Bo Vestergaard.

Jeg er stolt over, at vi i Randers Kommune kan sætte et projekt som dette i værk. Det viser, at vi er villige til at tage ansvar og investere i både menneskelige og samfundsøkonomiske gevinster

Bo Vestergaard

»Vi har store forventninger til partnerskabet omkring Job til Mor-projektet. Fra vores tidligere erfaringer ved vi, at et tæt og helhedsorienteret samarbejde har potentiale til at skabe varige forandringer for de familier, der er en del af projektet. Det er særligt spændende, at vi i dette projekt får mulighed for at følge effekten af indsatsen over en syvårig periode. Det giver en unik chance for at få dybere indsigt i, hvordan tilgangen og metoderne påvirker familiernes liv og deres fremtidsmuligheder. Vi værdsætter partnerskabet med Randers Kommune, Landsbyggefonden og Carelink Gruppen og deres vilje til at tænke nyt og ambitiøst for at styrke den enkelte familie og samtidig skabe betydelige, langsigtede samfundsmæssige gevinster,« siger Caroline Jaksland, Senior Investment Manager i Den Sociale Kapitalfond.

Randers Kommune vil løbende opsamle erfaringer og udvikle på projektet, så det indeholder de bedste løsninger for familierne og for samarbejdet omkring projektet. Det kan også lede til udvidelse af projektet til flere familier på sigt.

Relaterede artikler

Nyeste artikler