11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Nyt træningsanlæg åbner i Tronholmparken den 27. april kl. 13-15

Som de første i Østjylland, opstiller Randers Kommune nyt fitnessudstyr på havnefronten i en begrænset periode, og forsøger at øge interessen for motion i det fri med nyt forsøg i Tronholmparken.

Randers Kommune tester dette forår ni nye udendørs træningsmaskiner i bestræbelserne på at give borgerne fri adgang til en sundere hverdag.

I Tronholmparken, med kig direkte mod vandet og havnen, hvor Gudenåen bliver til Randers Fjord, bliver de nye træningsmaskiner, med fokus på styrketræning, opstillet til fri afbenyttelse fra 27. april til 24. maj.

»Randers Kommune har fokus på at fremme sundheden og en aktiv livsstil blandt vores borgere. Med projektet om udendørs fitness på Tronholmen ønsker vi at imødekomme behovet for mere tilgængelige træningsmuligheder i byrummet,« siger Sammy Elshikh, idrætskonsulent i Randers Kommune.

De nye træningsmaskiner på Tronholmen giver mulighed for en alsidig træning, der kan tilpasses forskellige aldre og fitnessniveauer, hvorfor der er noget til alle borgere.

»Vi ved alle at regelmæssig motion er godt for vores fysiske og mentale sundhed. Men for mange er det også en udfordring at finde tid og ressourcer til at dyrke motion i hverdagen. Ved at tilbyde udendørs fitnessfaciliteter der er frit tilgængelige 24/7, kan det være mere attraktivt for borgerne at inkorporere motion i deres dagligdag,« siger Sammy Elshikh.

Dette vil ikke kun gavne den enkelte borgers sundhed, men også give mulighed for at styrke det sociale fællesskab og samhørighed i byrummet med muligheden for et fælles mødested bl.a. til foreningsidrætten såvel som den selvorganiserede idræt.

Maskinerne kommer fra den finske mastodont indenfor outdoor fitness, Omnigym, der er blevet populære på deres outdoor træningsmaskiner, som kan give samme udbytte som indendørsmaskiner. På tværs af de allerede permanente lokationer rundt i Danmark, viser en tilfredshedsundersøgelse 90% tilfredshed med udstyret og 80% af brugerne vurderer maskinerne som lige så godt eller bedre end indendørs.

Randers Kommune er de første i Østjylland til at teste maskinerne, med henblik på at undersøge interessen for et permanent anlæg.

Kom med til indvielse

Der er planlagt en festlig indvielse af træningsanlægget lørdag 27. april 2024 med aktiviteter og konkurrencer. Der vil være mulighed for at trække på en personlig træner omkring maskinerne på åbningsdagen fra klokken 13-15.

Relaterede artikler

Nyeste artikler