11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Ønsket om at gøre en forskel

Sofie Kaad har altid gerne ville hjælpe mennesker, og det var først, da hun fik arbejde på et plejehjem, at hun fandt stedet at gøre det. Nu er hun begyndt på uddannelsen til sygeplejerske.

Der er masser af fordomme, når det kommer til arbejdet med ældre og pleje. Det ved Sofie Kaad, der de seneste to år har arbejdet på Lindevænget i Randers. Men fordommene handler om, at folk ikke kender til alt arbejdet med de ældre, fortæller den 20-årige randrusianer:

»Hver gang folk spørger, hvad jeg arbejder med, kommer fordommen omkring, at det kun handler om at skifte bleer og vaske gamle mennesker. Der siger jeg, at det jo kun er en meget lille del af alle opgaverne. Før jeg begyndte på Lindevænget, var jeg rigtig nervøs for f.eks. at skulle have de ældre i bad. Og det med at vaske dem for neden og komme tæt på dem. Men det har ændret sig fuldstændigt. Man er professionel, og de ældre er jo bare glade for, at jeg hjælper dem. Og så hygger vi os bare om opgaverne og snakker.«

Fra plejecenter til skolebænken

Det er arbejdet på Lindevænget, der har givet Sofie Kaad lysten til at studere sygepleje. Hun er inspireret af sygeplejerskernes arbejde på plejecenteret, hvor hun regner med at fortsætte som weekendvagt, selv om hun begynder på studiet i februar 2023.

Og så vil hun bruge uddannelsen til at få nogle andre oplevelser.

»Jeg har nogle drømme om at skulle ud at rejse og arbejde i andre landes sundhedssystemer. Og så vil jeg prøve en masse ting af. Operationsstuer, psykiatrien. Man kan komme til at opleve så mange forskellige ting og arbejdsopgaver,« fortæller Sofie Kaad.

Hun glæder sig til selv at kunne arbejde med områder som sårpleje, hvor man kan se, at ens arbejde gør en konkret forskel. Når de ældre får den rette medicin, creme eller anden hjælp.

Arbejdet giver livsglæde

Før i tiden har Sofie Kaad arbejdet som barnepige og billetsælger på Værket. Det lå ikke i kortene, at hun skulle gå sygepleje-vejen. Men hendes papmor foreslog, at hun efter gymnasiet prøvede et job i ældreplejen.

»Jeg gav det et skud. Og så blev mit omsorgsgen vakt. Plejecenteret er et godt sted at arbejde, hvor man får lov til at være der med og for de ældre og gøre en forskel i deres hverdag. Det giver mig rigtig meget livsglæde, fordi jeg kan mærke, jeg giver livsglæde videre. Og så er jeg superglad for min afdeling, hvor alle tager det seriøst. Vi vil det bedste for de ældre, og vi vil gøre det ordentligt. Jeg er glad for, at jeg har et job, hvor jeg glæder mig til at komme på arbejde og gøre en forskel.«

Derfor opfordrer hun også folk til at søge arbejde på et plejehjem, hvis man har et ønske om at hjælpe andre mennesker.

Relaterede artikler

Nyeste artikler