-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Østjyllands Politi lukker rockerklubhuse

På baggrund af en verserende konflikt i rocker-bandemiljøet lukker Østjyllands Politi nu to klubhuse, hvor en rockergruppering holder til.

Det drejer sig om klubhuset tilhørende Hells Angels på Marøgelhøj 5 i Lystrup og klubhuset tilhørende Hells Angels på Rådmands Boulevard 50 i Randers, hvor politiet nu har indført opholdsforbud, så ingen personer må tage ophold på stedet. Forbuddet træder i kraft i dag den 22. september 2023 kl. 18.00 og gælder foreløbigt frem til 6. oktober 2023 kl. 18.00.

Lukningen sker blandt andet på baggrund af de voldsomme hændelser tidligere på måneden i København, hvor rockergrupperingen blev angrebet – formentligt som et led i en verserende konflikt. Samme rockergruppering holder i Østjylland til i to klubhuse, som altså nu bliver lukket.

Vil skabe tryghed for borgerne
»Vi har fulgt situationen i København tæt, og derudover har vi løbende den seneste tid kigget på efterretninger og mulige konfliktscenarier i forhold til, hvilke grupperinger vi har i Østjylland. Det samlede billede, vi står med nu, gør, at vi skrider ind for at skabe tryghed blandt borgerne og være på forkant med situationen. Vi vil undgå, at konflikten udvikler sig, og at der kommer til at opstå uro omkring de tilholdssteder, som rockerklubben har i Østjylland,« siger politiinspektør Anders Uhrskov.

Foreløbigt gælder opholdsforbuddet i 14 dage, og hvis man overtræder forbuddet, risikerer man at blive straffet med fængsel i op til to år.

Nordjyllands Politi har også udstedt opholdsforbud i rockerklubhus i Nørresundby.
Ejendommen som tilhører Hells Angels, har Nordjyllands Politi forbudt enhver adgang til adressen.
»Der er tale om et præventivt tiltag, idet vi kan se et forhøjet, aktuelt trusselsniveau i forbindelse med en verserende konflikt. Vi vurderer, at der er en betydelig risiko for angreb på ejendommen, så for at sikre trygheden i området, har vi iværksat opholdsforbuddet,« siger chefpolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, Nordjylland Politi.

Chefpolitiinspektøren understreger desuden:
»Man vil i den kommende tid opleve, at politiet sætter ind med skærpet patruljering i området og borgere er altid velkomne til at rette henvendelse til politiet, hvis de har spørgsmål eller føler sig utrygge.«

Relaterede artikler

Nyeste artikler