15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Over 500 køretøjer er beslaglagt efter et halvt år med stramninger mod vanvidskørsel

Siden nye regler mod vanvidskørsel trådte i kraft for et halvt år siden, har politiet beslaglagt 510 køretøjer, mens der er rejst 623 sigtelser fordelt på 586 sager vedrørende vanvidskørsel.

I marts i år trådte en række nye regler i kraft, der udmøntede aftalen mod vanvidsbilisme, som et bredt flertal i Folketinget indgik i december 2020.

Med aftalen blev det bl.a. besluttet, at politiet fremover skulle beslaglægge vanvidsbilisters køretøjer på stedet, hvor vanvidskørslen har fundet sted, og uanset ejerforhold.

Justitsminister Nick Hækkerup og transportminister Benny Engelbrecht gør nu status efter, at reglerne har været i brug i et halvt år.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der i perioden 31. marts-20. september 2021 i alt er beslaglagt 510 køretøjer. I samme periode har politiet oprettet 623 sigtelser fordelt på 586 sager vedrørende vanvidskørsel.

»Politiet har beslaglagt næsten tre køretøjer om dagen, siden de nye regler mod vanvidsbilisme trådte i kraft for et halvt år siden. De nye styrkede tiltag mod vanvidskørsel har i den grad virket og været nødvendige for at sætte hårdt ind over for dem, der bringer andre menneskers liv i fare med deres vanvittige kørsel. Forhåbentlig kan de mange beslaglæggelser af køretøjer få en præventiv effekt og medvirke til at ændre adfærden hos dem, der uden omtanke for andre trykker speederen i bund og skaber utryghed på vejene,« siger justitsminister Nick Hækkerup

Relaterede artikler

Nyeste artikler