16.4 C
Randers
mandag, maj 20, 2024

På fisketur for Danmarks indsamling

Et august-lystfiskereventyr af den vilde slags i Randers Fjord

Karsten havde i februar budt på et lystfiskereventyr  i Randers Fjord. Med et hammersalg på 3.250 kroner til fordel for Danmarks Indsamling vandt Karten auktionen. Det er Randers Fiskeriforening, der har stillet oplevelsen til rådighed for den gode sag. Karsten havde taget hans kammerat Per med og turen startede fra Udbyhøj Lystbådehavn med rundstykker og kaffe på ud af fjorden.

Vejret var til Kattegat med vind mellem 4 og 6 m/s. Planen var at trolle mod Bønnerup / Fjellerup Flak og give det et forsøg efter flade. Fiskeriet startede med fine store makrel ud gennem sejlrenden. Senere blev der fanget fjæsinger.

»Så vi sejlede tilbage og havde et fantastisk fiskeri fra anduvnings bøjen og ind til Jernhesten. Der blev landet rigtig mange og store makrel godt hjulpet ombord af Mogens Olesen, der agerede guide i dagens anledning,« fortæller næstformand, Jan Lajer, fra Randers Fiskeriforening.

Efter to fyldte spande var der  pause for at slagte og komme fisk på køl. »Vinden friskede lidt op, og vi gik ind til polderne og fik vores tiltrængte smørrebrød. Herefter trak vi udover igen, men strømmen var rimelig stærk og det gik lidt ud over fiskeriet – uden at det gik helt dødt. Vi returnerede til havnen omkring kl. 16 med et par tilfredse og trætte fiskere, der skulle hjem til Tranum og Skive med makrel, hornfisk og fjæsinge fileter i køleboksen,« tilføjer Jan Lajer, der sender en tak til alle for en hyggelig dag. Især tak til Mogens Olesen for super guidning og sponsering af grej som en lille gave til fiskerne.

Relaterede artikler

Nyeste artikler