5.3 C
Randers
fredag, marts 29, 2024

Besøg af partileder blev et tilløbsstykke

Fredag eftermiddag besøgte Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund Randers, som et led i en valgturné.

»Det er vigtigt, at vi får stemt nogle mennesker ind, som kan holde styr på det frås, som sker i kommunerne. En undersøgelse viser, at hvis alle 98 kommuner var lige så dygtige og effektive til at passe på pengene som f.eks. Vejle kommune, kunne danskerne hvert år spare 31 milliarder kroner,« sagde Pernille Vermund.

»Når det ikke sker, så er det fordi, der sidder nogle byrådsmedlemmer rundt omkring i landet, som måske ikke er lige så årvågne som vi kunne ønske os i forhold til hvad pengene bliver brugt på,« mener hun.

Derfor finder hun, det vigtigt, at der vælges mange kandidater fra Nye Borgerlige for at sætte lup over regnskaberne, og for at gjort op med det frås som foregår.

Det kan ske ved bl.a. at spare på bureaukrati, administration, effektiviseringer, påpeger hun.

»De sparede penge skal benyttes til at øge kernevelfærden, som passer til den enkeltes behov, og ikke den enkelte som skal tilpasse sig systemets behov,« understreger Pernille Vermund.

Derfor lægger partiet stor vægt på borgernes frie valg.

Hun mener samtidigt, at der kan spares store beløb på kommunernes integrationsprojekter, som kommunerne opfinder i forsøget på at få indvandrer integreret.

»Der er vores holdning klar. Integration er et personligt ansvar. Det eneste der hjælper er, at de får at vide, at enten må du forsørge dig selv, og overholde vores lovgivning, ellers må du rejse ud. Vi kan ikke have, at man ikke har viljen til at være en del af det danske samfund, men blot bosætter sig her i landet for at leve på passiv forsørgelse, og evt. ikke vil overholde dansk lovgivning,« pointerer Pernille Vermund.

Pernille Vermund flankeret af spidskandidat til byrådet, Lars Axel Nielsen, og spidskandidat til Region Midt, Inge-Marie Tryde

Partilederen skal besøge omkring 25 kommuner inden kommunal- og regionsvalget den 16. november. Formålet er at komme ud og bakke de lokale kandidater op.

Nye Borgerlige har tidligere udtalt, at de håber på at få valgt 10 personer ind i landets byråd, men på grund af partiets succes, er dette tal steget til 15 mandater.

Der var isnende koldt, men der var alligevel rift om at blive fotograferet sammen med Pernille Vermund da hun ankom til Rådhustorvet. Hun nåede lige at hilse på partifællerne, og så var der nærmest en kø af mennesker, som ville hilse på, at få taget en selfie med hende.

Sammen med den lokale spidskandidat til byrådet Lars Axel Nielsen, og spidskandidat til Region Midt, Inger-Marie Tryde gik Pernille Vermund en tur rundt i byen, og delte pjecer ud. Om aftenen var møde for medlemmerne af Nye Borgerlige, hvor mere end 100 mennesker deltog.

Relaterede artikler

Nyeste artikler