13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Pas på dine træpiller, diesel og gas

Politiet advarer nu om, at både private og erhvervsdrivende bør sikre deres brænde, træpiller, tanke med brændstof og gasflasker på en måde, der svarer til energikildernes nye, høje værdi.

Der advares også imod at købe hælervarer og om, at man risikerer at blive snydt ved køb uden om etablerede forretninger.

Stigningen i brændstoftyverier kommer, efter at brændstofpriserne er sendt på himmelflugt.

Her stjæler borgere i stigende omfang benzin. Ikke på benzintanken, men fra hinanden.

Det viser anmeldelsestal, som B.T. har indhentet fra en række af landets politikredse.

Blandt andet er der hele 22 gange stjålet benzin fra biler i Randers-området hen over foråret. Flere gange på den samme parkeringsplads.

Fremgangsmetoden er ofte den samme.

»Gerningsmændene medbringer typisk sugeslanger, tomme dunke og andet udstyr. I flere tilfælde er der boret hul ved køretøjets benzintank, siger Jan Hedeager fra politiet.

Det billede nikker man genkendende til hos Midt- og Vestsjællands Politi, der også har oplevet en bølge af brændstoftyverier. Senest i marts måned.

»Det varierer fra, at man suger en personbil tom, til man tømmer en tank med diesel hos en landmand« fortæller Thomas Kristensen, kommunikationschef hos Midt- og Vestsjællands Politi, til B.T.

Hos Nordsjællands Politi har man foreløbig opklaret fire sager fra foråret og sigtet af gerningsmændene.

»Intet indikerer, at det er organiserede bander, der står bag. Men det ændrer ikke ved, at vi har fokus på det. Det er utrygt for borgerne,« siger vicepolitiinspektør Jan Hedeager.

Han oplyser yderligere, at strafferammen for brændstoftyverier går op til halvandet års fængsel eller en bøde alt afhængig af den stjålne mængde og omfanget af skader på køretøjerne.

Relaterede artikler

Nyeste artikler