-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

Plan for områdefornyelse i Mellerup får grønt lys

På byrådsmødet den 30. januar 2023 har Randers Byråd godkendt et program for en områdefornyelse i Mellerup med fokus på fællesskab, natur og friluftsliv. Programmet omfatter fire projekter, der vil blive realiseret frem mod 2027.

Fællesskab, natur og friluftsliv er nøgleordene i en planlagt områdefornyelse i Mellerup, og nu kan realiseringen gå i gang. På mødet den 30. januar 2023 har Randers Byråd nemlig godkendt programmet for områdefornyelsen og samtidig afsat 6,38 millioner kroner til at gennemføre projekterne.

Mellerup blev tilbage i 2021 sammen med Ålum, Havndal og Asferg udpeget til områdefornyelse af byrådet, og siden da har forberedelserne været i gang. Programmet for områdefornyelsen er skabt med udgangspunkt i input fra lokale borgere, byens udfordringer og de mange stedbundne potentialer og kvaliteter.

Fire projekter

Arbejdet har resulteret i et program for områdefornyelsen med fire overordnede projekter, der vil blive realiseret frem mod 2027.

Livet ved fjorden er det første projekt, der blandt andet omfatter etableringen af Mellerup Fjordpark. Det bliver et nyt mødested fyldt med oplevelser, fællesskaber og arrangementer året rundt og for folk i alle aldre.

Projektet Fællesskab på Fælleren vil gøre Mellerup Bystue og legeplads til byens nye mødested, der både favner læring, fællesskab og natur. Derudover er der projekter om Trafik og infrastruktur og om Inddragelse og forankring.

I programmet for områdefornyelsen er der overordnet set lagt særlig vægt på Mellerups særlige placering med nærhed til natur og vand samt det stærke sociale lokalsamfund. Ønsket med områdefornyelsen er at dyrke og styrke disse unikke kvaliteter, så byen fremstår som et levende og attraktiv lokalsamfund – både for dem der bor i byen, kommende tilflyttere og besøgende.

Hent program for områdefornyelse i Mellerup

Relaterede artikler

Nyeste artikler