-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Plan for udviklingen af Udbyhøj Lystbådehavn er vedtaget

Med godkendelsen af en ny helhedsplan for Udbyhøj Lystbådehavn har Randers Byråd sat en retning for havnens udvikling. Beslutningen betyder blandt andet, at fiskehandel, ferieboliger, husbåde og turismesejlads kan være på vej.

Randers Byråd har på mødet den 31. januar 2022 godkendt en ny helhedsplan for udviklingen af Udbyhøj Lystbådehavn. Dermed er der givet grønt lys til, at forvaltningen arbejder videre med en række ønsker om blandt andet ferieboliger og fiskehandel på den kommunalt ejede havn.

Se Helhedsplanen for Udbyhøj Lystbådehavn

En havn i rivende udvikling

Udbyhøj Lystbådehavn har i de seneste år været i en rivende udvikling. Besøgstallet har været stigende, og de omkring 170 bådpladser på havnen er i dag fuldt belagte.

Som et af de mest centrale spots i Naturpark Randers Fjord og med sin unikke placering på landet og langt fra bymiljøer har havnen sin egen særlige profil. Naturen, freden og roen tæller højt. Gåture, fuglekiggeri og fiskeri er ud over sejlads blandt stedets nøgleaktiviteter.

Af den årsag anbefales det i helhedplanen, at havnen i det daglige friholdes for støjende aktiviteter. Det anbefales endvidere, at de aktiviteter og faciliteter, der etableres, som udgangspunkt skal læne sig op ad sundhed, natur og en maritim identitet.

Et scenarie af muligheder

Det er oprindeligt Sundheds-, idræts og kulturudvalget, der tilbage i sommeren 2020 vedtog, at forvaltningen aktivt skulle undersøge udviklingsmulighederne for Udbyhøj Lystbådehavn.

Siden da har der blandt andet været holdt borgermøde på havnen, forvaltningen har samarbejdet med en sparringsgruppe for at kvalificere ønskerne til havnens udvikling, og resultatet af arbejdet er nu samlet i helhedsplanen.

Foruden ferieboliger og fiskehandel rummer den blandt andet ønsker om molehoveder og en bådebro, der skal udvide lystbådehavnens kapacitet og derigennem give mulighed for husbåde og turismesejlads. Hvorvidt de enkelte ønsker i helhedsplanen kan realiseres afhænger blandt andet af, om der kan opnås finansiering, om de kan rummes inden for den eksisterende lov- og planlægning og af den videre politiske behandling. Ønskerne skal derfor ses som et scenarie af muligheder, der efterfølgende konkretiseres.

Relaterede artikler

Nyeste artikler