11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Politiet advarer endnu en gang: Falske bankmænd snød ældre kvinder – og forsøgte at snyde en tredje

Østjyllands Politi fik mandag to anmeldelser fra ældre kvinder, som var blevet snydt af mænd, der udgav sig for at være fra banken. En tredje ældre kvinde lugtede lunten i tide.

Omkring kl. 15.00 blev en 79-årig kvinde fra Tilst ringet op af en mand, der sagde, at der var noget galt med hendes kort, og at banken ville sende en mand hen for at hente det. Hun blev lokket til at udlevere sin kode, og kort efter ankom en mand, som kvinden gav kortet til. Lidt efter var der hævet en del tusinde kroner fra hendes konto.

Cirka kl. 16.00 blev en 74-årig kvinde fra Åbyhøj narret på præcis samme måde. Også her nåede gerningsmændene at hæve nogle tusinde kroner på det udleverede kort.

En 76-årig kvinde – også fra Åbyhøj – blev også ringet op og fik at vide, at banken ville hente hendes kort. Hun meddelte dog manden i den anden ende af røret flere gange, at hun aldrig ville udlevere sit kort til en fremmed mand, og til sidst valgte svindleren at lægge på. 

Gode råd fra politiet
Østjyllands Politi har set flere sager med samme fremgangsmåde, hvor ældre mennesker bliver snydt af personer, der udgiver sig for at være fra banken eller lignende.

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Relaterede artikler

Nyeste artikler