4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Politiet har haft travlt i Randers

Sigtet for at forfalske Coronapas

Mandag formiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra VIA University College – Campus Randers på Jens Otto Krags Plads i Randers C, hvor en elev var blevet taget i at have forfalsket sit coronapas. En af skolens medarbejdere havde i forbindelse med rutinetjek af de studerendes coronapas fået fremvist et screendump af et coronapas, som hun syntes så forkert ud, da det lignede at der var blevet ændret på datoen.

Medarbejderen kontaktede sin leder, der tog kontakt til den 25-årige kvinde, der havde fremvist det tvivlsomme coronapas. Hun erkendte, at hun havde ændret på datoen, men at hun nu havde slettet det pågældende screendump fra sin telefon. Lederen kontaktede politiet og bad kvinden om at vente på stedet, indtil politiet kom frem.

Lederen bad også kvinden om at udlevere sit studiekort, men da hun ikke var i besiddelse af afleverede hun i stedet sit kørekort. Lederen gik herefter ind på sit kontor og afventede at politiet skulle ankomme. Kort efter kom kvinden ind og råbte, at hun ville have sit kørekort tilbage. Lederen forklarede, at det kunne hun få, når politiet ankom.

Kvinden blev ved med at være aggressiv og truende i sin adfærd, hvorfor hun blev fulgt udenfor. Herefter forlod hun skolens område. Da betjentene kort efter ankom til stedet afhørte de både medarbejderen og lederen, hvorefter de kørte til den 25-årige kvindes adresse. Her blev hun gjort bekendt med, at hun var sigtet for dokumentfalsk ved at have fremvist et falsk coronapas.

Østjyllands Politi advarer på det kraftigste mod at bruge falske coronapas. Straffen for denne type dokumentfalsk vil typisk være mellem 20 og 40 dages betinget fængsel, men da der er tale om en straffelovsovertrædelse, der har relation til Covid-19, kan straffen potentielt forhøjes til det dobbelte jf. straffelovens § 81 d.

Butikstyve fik ikke held til at slippe væk fra politiet

Mandag kl. 12.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Randers Storcenter, der netop havde haft besøg af en kvinde og en mand, der havde stjålet varer fra flere butikker i storcenteret. En vagt havde forsøgt at indfange dem, men det var lykkedes for dem at stikke af fra stedet i en bil.

En patruljebil var lige i nærheden og så bilen da den kom kørende fra parkeringspladsen ved storcenteret. Den fortsatte af Merkurvej, Tritonvej og Venusvej med politibilen i hælene. Føreren af bilen havde dog ingen intentioner om at standse, så eftersættelsen fortsatte lidt endnu.

På et tidspunkt mistede betjentene bilen af syne, og de to personer nåede at stige ud af bilen. Men betjentene var hurtigt fremme og begge personer, en 25-årig mand og en 26-årig kvinde, blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

Den 25-årige mand, der havde kørt bilen, blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for narkokørsel samt for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Derudover tog betjentene telefonisk kontakt til den 24-årige kvinde, der stod som ejer af køretøjet, og sigtede hende for at have overladt førerretten til en person, der var frakendt førerretten.

Under ransagning af bilen fandt betjentene flere genstande, der var uåbnede og så helt nye ud. Den 25-årige mand erkendte, at stort set det hele var stjålet. Ved nærmere gennemgang af genstandene fandt betjentene frem til, at de var stjålet fra fire forskellige butikker. De to personer blev derfor begge sigtet for fire tilfælde af butikstyveri.

Mistænksomme medarbejdere fik stoppet butikstyv

Mandag kl. 17.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex på Mariagervej i Randers NV, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder havde fået mistanke om, at en kunde var i færd med at stjæle varer og tog kontakt til en chef, der gik hen til prøverummet for den mistænkelige kunde opholdt sig.

Chefen kunne se, at der foregik et eller andet bag forhænget til prøverummet, og hun kunne se, at vedkommende gemte noget under jakken. Chefen fulgte efter manden mod kasselinjen og kunne se, at han havde tre børnetrøjer i kurven. Ved kassen oplyste han dog, at han kun ville købe den ene af dem, men da han ikke havde penge nok, lagde han trøjen fra sig.

Da manden gik igennem kasselinjen uden at betale for noget gik alarmen i gang, og manden blev tilbageholdt og blev bedt om at følge med ind i et baglokale. Her tømte manden sin jakke, og det viste sig, at han havde stjålet kosmetik og parfumer for flere hundrede kroner.

Politiet blev tilkaldt, og den 27-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Da han var rumænsk statsborger fik han en straksbøde på 2000 kroner. Alle de stjålne varer blev leveret tilbage til butikken.

Øvrige nyheder fra Østjyllands Politi

Parkeringsvagt angrebet af mand med palleløfter

Mandag kl. 09.25 blev en parkeringsvagt angrebet af en mand med en palleløfter, da hun ville udstede en bøde til en lastbil, der holdt ulovligt parkeret på Amaliegade i Aarhus C. Den 28-årige kvindelige parkeringsvagt har forklaret til politiet, at hun og hendes kollega havde forsøgt at finde føreren af lastbilen, men da det ikke var lykkedes, begyndte hun at udarbejde en p-afgift.

Kvinden stod foran lastbilen og skrev på sin blok, da hun kunne fornemme, at nogen kom kørende bag ved hende. Da hun vendte sig om, kunne hun se en palleløfter med flere paller på komme kørende direkte imod sig.

Kort efter svingede palleløfteren ind foran hende og påkørte hendes skinneben og fod. Manden, der kørte palleløfteren, kaldte kvinden emsig, hvorefter han begyndte at køre væk. Da kvinden gjorde klar til at scanne lastbilens nummerplade drejede føreren af palleløfteren rundt, så hun måtte springe til side for ikke at blive ramt igen.

Kvinden ringede 112 og kort efter kom der en patrulje til stedet, der blev peget i retning af manden, der var på vej væk fra stedet ved at bruge palleløfteren som en form for løbehjul. Manden blev råbt an og vendte tilbage til stedet. På baggrund af forklaringer fra kvinden og hendes kollega blev den 28-årige mand anholdt og sigtet for angreb med genstand mod nogen i offentlig tjeneste.

Uenighed om parkering endte med vold

Mandag kl. 14.58 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 47-årig kvinde, der var blevet udsat for vold efter nogle uoverensstemmelser i forbindelse med parkering ved Telefonsmøgen i Aarhus C. Kvinden har forklaret til politiet, at hun var lidt sent på den og ikke kunne finde en parkeringsplads. Hun valgte derfor at parkere på en plads forbeholdt elbiler.

I samme øjeblik kom en bil kørende forbi hende og en mand rullede vinduet ned og kommenterede på, at det var dårlig stil at parkere på en elbilsparkering. Kvinden syntes, at manden var meget ubehøvlet i sin fremtoning og bad ham blande sig uden om hendes parkering. Manden gik herefter fra stedet.

Kort efter vendte han dog tilbage igen og tog kontakt til kvinden, da hun var i færd med at betale for sin parkering ved automaten. Hun bad ham igen blande sig uden om og forlade stedet. Ifølge kvinden fik dette manden til at skubbe hende i brystet flere gange, så hun mistede balancen. Herefter sparkede han ud efter hende og ramte hende med flere spark på skinnebenene. Afslutningsvis spyttede han hende i hovedet.

En anden kvinde blev opmærksom på, hvad der foregik og råbte efter manden. Den 47-årige kvinde gik hen mod den anden kvinde og bad hende kontakte politiet. Manden fulgte efter og råbte nu ukvemsord efter begge kvinder. Herefter gik han fra stedet i retning mod Spejder Sport.

Manden bliver beskrevet som:

Dansk af udseende

60-65 år

170-175 cm høj

Fedladen

Lys i huden

Kronraget/skaldet og med skægstubbe

Var iført en sort jakke, jeans og røde sko

Medbragte en sort computertaske

Østjyllands Politi hører gerne fra borgere, der kan have set optrinnet og som evt. kan bidrage med oplysninger om, hvem manden er. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**


**

Fuld og aggressiv togpassager uden billet

Mandag kl. 17.22 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en togkontrollør, der ønskede assistance til at få bortvist en fuld og generende passager i toget mod Aarhus. Manden havde forsøgt at gå ombord på toget, da han var blevet standset af en togkontrollør, der spurgte, om han havde billet. Dette afviste manden, der herefter fik besked på, at han ikke skulle gå ind i toget.

Dette gjorde han dog alligevel, hvorefter han løftede en knyttet næve og sagde til togkontrolløren, at han ikke skulle røre ham. Togkontrolløren lod manden gå ind i toget, hvorefter han gik hen til ham og begyndte at udskrive en kontrolafgift. Den smed manden dog på gulvet og truede kontrolløren verbalt, hvorefter der blev ringet efter politiet.

Da toget kl. 17.38 ankom til Aarhus Banegård stod politiet klar til at tage imod den 56-årige mand, der blev vist ud af toget. Den 56-årige mand blev sigtet for trusler om vold mod nogen i offentlig tjeneste, hvorefter han forlod stedet sammen med betjentene.

**

Fandt narko, peberspray og knojern

Mandag kl. 21.31 spottede en patrulje på Søren Frichs Vej en bil, der kørte hurtigt og accelererede nordpå ad Ringvejen. Patruljen fulgte efter, og bilen blev kort efter standset ved krydset ved Silkeborgvej. I bilen befandt sig tre mænd på 21 år, og de blev gjort bekendt med, at betjentene ønskede at se lidt nærmere på bilen.

Under ransagningen fandt betjentene flere salgsposer med hash og skunk og nogle piller, og den ene af mændene blev sigtet for narkobesiddelse. Under visitation af de tre mænd blev den ene fundet i besiddelse af en peberspray og den anden havde et knojern på sig. De blev derfor begge sigtet for overtrædelse af våbenloven.

**

Brand i bil

Natten til tirsdag kl. 00.43 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret på en parkeringsplads på Karensvej i Brabrand. Da patruljen ankom til stedet, kunne betjentene se, at bilen stod i flammer, og at bilen, der holdt ved siden af havde fået brand-/varmeskader på siden mod den brændende bil.

Kort efter ankom brandvæsnet til stedet og påbegyndte slukningsarbejdet, men den brændende bil udbrændte. Der blev lavet nogle undersøgelser på stedet, men det har endnu ikke været muligt at fastslå, hvordan branden er opstået.

Færdsel

Mandag kl. 07.56 skete der et færdselsuheld på Bredgade i Grenaa. En 37-årig kvindelig cyklist kom kørende ad Bredgade og bremsede ned, inden hun skulle svinge, hvorefter en 25-årig kvindelig cyklist kørte op bag i bilen. Cyklisten blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorlig til skade.

Mandag kl. 07.59 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst. En 33-årig mand kørte på motorvejen mod nord, da hans bils automatiske nødbremsesystem blev aktiveret på grund af hurtige opbremsninger foran. Derefter blev han påkørt bagfra af en anden bil, ført af en 20-årig kvinde, der ikke nåede at bremse. Den 20-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 08.07 skete der et færdselsuheld på Holme Ringvej i Viby J. En 21-årig kvindelig bilist kom kørende ad Holme Ringvej, da hun mellem Borgvold og Reventlowsvej påkørte en 20-årig kvindelig fodgænger, der pludseligt krydsede Ringvejen. Bilisten kørte herefter ind i et vejskilt midt på vejen. Den 20-årige fodgænger blev kørt til behandling på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet noget til.

Mandag kl. 12.55 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Venusvej i Randers SØ.

Mandag kl. 18.13 skete der et færdselsuheld i krydset Viby Ringvej/Skanderborgvej i Viby J. En 50-årig mandlig bilist kom kørende ad Viby Ringvej og kørte i højresvingsbanen, da han blev påkørt af en anden bil, ført af en 55-årig mand, der også ville ind i højresvingsbanen. Sammenstødet medførte mindre materiel skade, men den 55-årige mand nægtede umiddelbart at stoppe og udveksle oplysninger. Politiet fandt dog efterfølgende frem til ham.

Mandag kl. 19.14 skete der et færdselsuheld på Herredsvej i Aarhus V. En 24-årig mandlig bilist kom kørende ad Herredsvej, da han af ukendte årsager mistede kontrollen over bilen og krydsede ind over modsatte vognbane og ind på fortovet, hvor han påkørte en lygtepæl og et metalhegn. Den 24-årige mand kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet.

Mandag kl. 20.50 skete der et færdselsuheld på Alstrupgårdvej i Erslev, Hadsten, da en 19-årig kvindelig bilist, formentlig på grund af glat føre, gled i et sving, hvorefter bilen kom i slinger og endte i rabatten. Kvinden kom umiddelbart ikke noget til.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

● På Valnøddevej i Randers NV begået mellem lørdag den 4/12 kl. 17.00 og mandag den 6/12 kl. 07.30

● I Ellekærparken i Hornslet begået mandag den 29/11 mellem kl. 19.00 og kl. 21.00

● På Bavnegårdsvej i Kolt, Hasselager begået mandag den 6/12 mellem kl. 13.15 og kl. 14.20

● På Aahaven i Odder begået mandag den 6/12 mellem kl. 14.45 og kl. 17.20

● På Bragesvej i Åbyhøj begået mandag den 6/12 kl. 21.10

● På Sølystgade i Aarhus C begået mandag den 6/12 mellem kl. 18.50 og kl. 21.30

● På Harald Jensens Plads i Aarhus C begået mandag den 6/12 kl. 22.26

● På Ny Banegårdsgade i Aarhus B begået mandag den 6/12 kl. 23.06

Relaterede artikler

Nyeste artikler