11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Politiet indleder efterforskning af, om Bandidos MC i Danmark kan søges opløst ved dom

Rigsadvokaten har meddelt justitsminister Peter Hummelgaard, at rigsadvokaten og rigspolitichefen har tiltrådt en indstilling fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) om at indlede en efterforskning med henblik på at vurdere, om der er grundlag for at indlede en sag ved domstolene om opløsning af Bandidos MC i Danmark.

I en pressemeddelelse oplyser Justitsministeriet, at man vil opløse Bandidos efter grundlovens paragraf 78, der handler om retten til at danne foreninger. Her står der dog også, at foreninger, der virker ved vold eller anstiftelse til vold kan opløses ved dom. 

»Bekæmpelse af rocker- og bandekriminalitet er en helt central prioritet for regeringen. De kriminelle grupperingers brutale vold og samfundsundergravende aktiviteter skaber utryghed i de nabolag, de huserer i. Og bag deres voldelige overgreb gemmer sig blandt andet ulykkelige pårørende og chokerede vidner, som ikke har noget at gøre med rocker- og bandemiljøet,« siger justitsminister Peter Hummelgaard.

»Når det kommer til kampen mod de kriminelle grupperinger, skal vi bruge alle de redskaber, vi har til rådighed. Jeg ser derfor også meget positivt på, at NSK indleder en efterforskning af, om Bandidos MC i Danmark kan søges opløst,« siger justitsministeren yderligere og tilføjer, at regeringen er på vej med en ny bandepakke, der på flere fronter skal stramme grebet om banderne i Danmark. 

Tidligere er grupperingen LTF (Loyal to Familia, red.) den eneste forening, der er blevet gjort forbudt i Danmark. Foreningen blev endegyldigt ulovlig, da Højesteret stadfæstede dommen i 2021. Opløsningen skete dengang med henvisning til, at LTF virkede ved vold.

Relaterede artikler

Nyeste artikler