14.7 C
Randers
torsdag, maj 2, 2024

Politiet lancerer online-patrulje

Internettet kan ofte være et ligeså farligt sted at opholde sig som den fysiske verden, og mange af os bruger mere og mere tid der. Derfor har politiet besluttet at være til stede, der hvor danskerne opholder sig, og i morgen fredag 1. april  går politiets nye onlinepatrulje i luften.

Så hvis du fremover oplever noget mistænkeligt eller ser noget direkte ulovligt på internettet, eller hvis dine børn eller nogen du kender føler sig utryg eller krænket på de sociale medier, så kan du skrive til politiet på Messenger.

Politiets Online Patrulje er sat i værk for at styrke politiets digitale tilstedeværelse, så borgerne – i lighed med på gaden – kan komme i dialog med en digital politibetjent på internettet.

De kommer også til at patruljere på de sociale medier og gamingsider, for at skabe dialog med særligt de unge, lyder det fra sektionsleder for digital patruljering Sisse Birkebæk.

Den nye patrulje er en del af politiets flerårsaftale, hvor aftalepartierne blev enige om at starte en digital patruljeenhed.

Politiet vil patruljere på sociale medier, hvor politiet kan indgå i dialog med særligt børn og unge, forebygge uhensigtsmæssig adfærd og kriminalitet samt gribe ind, hvis der foregår lovovertrædelser.

Politiets Online Patrulje har sin egen facebook-side, hvor borgerne kan komme i kontakt med Online Patruljen. I den kommende tid vil Politiets Online Patrulje også være til stede på andre medier.

Du kan kontakte Politiets Online Patrulje via Messenger, hvis du har tips om mistænkelig adfærd på internettet eller har brug for gode råd til at færdes sikkert online.

Politiets Online Patrulje er i drift fra april 2022 og er en del af politiets flerårsaftale, hvor aftalepartierne blev enige om, at der skulle etableres en digital patruljeenhed.

»Det gør vi for at forebygge kriminalitet og skabe tryghed for dig som borger. Mange af os bruger rigtig meget tid i online verdenen, særligt børn og unge, og politiet skal være til stede der, hvor borgerne er,« siger Sisse Birkebæk, der er leder af digital patruljering i National enhed for Særlig Kriminalitet.

Betjentene kommer til at lave som du kender det fra den fysiske verden. Nu sker det bare på internettet i stedet for i en politibil, hedder det i en pressemeddelelse fra politiet.

Den online enhed skal blandt andet ses som et sted, hvor man kan tippe politiet om alverdens ulovligheder, men det erstattet ikke det fysiske politi eller 114’s funktion.

Du kan læse mere på politiets hjemmeside eller onlinepatruljen på Facebook.

Relaterede artikler

Nyeste artikler