15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Politiet opfordrer: Fortæl os, hvis du har et overvågningskamera

Fotos og videoer er ofte afgørende, når politiet skal opklare alvorlig kriminalitet som for eksempel voldtægt eller drab. Af den årsag opfordrer politiet alle med overvågningskameraer til at registrere dem i Politiets Kameraregister, POLCAM.

Siden 2021 har det været lovpligtigt for virksomheder, organisationer og foreninger at registrere deres overvågningskameraer i Politiets Kameraregister, POLCAM. Alligevel står antallet af registreringer ikke mål med det formodede antal af overvågningskameraer i samfundet. Af den årsag går politiet nu ud med en opfordring til, at alle får tilmeldt deres overvågningskameraer i POLCAM.

»Materiale fra overvågningskameraer er ofte helt centralt i vores efterforskning af blandt andet grove forbrydelser som voldtægt og drab, og jo hurtigere, vi får adgang til materialet, jo bedre forudsætninger har vi for at komme godt fra start med en efterforskning. Derfor er det vigtigt, at folk får registreret deres kameraer i POLCAM, fortæller politiinspektør,« Johannes Sølvsten Jönsson.

Formålet med POLCAM er er give politiet et overblik over, hvor der sidder kameraer i det offentlige rum, og hvem politiet skal kontakte for at få adgang til materialet fra kameraerne. Man giver altså ikke politiet direkte adgang til at kigge med på kameraerne, når man tilmelder dem POLCAM.

»For at vi virkelig kan drage nytte af POLCAM, kræver det, at de mange kameraer rundt omkring i det offentlige rum rent faktisk er tilmeldt systemet. Min opfordring er derfor: brug de 5-10 minutter, det tager at registrere jeres overvågningskameraer i POLCAM, for det kan gøre en enorm forskel i vores efterforskning af sager om for eksempel voldtægt og drab,« siger politiinspektør, Johannes Sølvsten Jönsson.

Virksomheder, myndigheder og foreninger, der har kameraovervågning på offentlige steder, har pligt til at registrere deres kameraer i POLCAM. Politiet opfordrer imidlertid også borgere og alle andre, der ikke er omfattet af registreringspligten, til at tilmelde deres overvågningskameraer i POLCAM.

Du kan læse mere om POLCAM, tilmelde kameraer samt få svar på en række ofte stillede spørgsmål om POLCAM på

Vejledning til tast-selv

Relaterede artikler

Nyeste artikler